NETWERKBIJEENKOMST “ROGER THAT” HUIZEN 6 NOVEMBER

Stel je eens voor dat er in elke stad in Nederland een plek is waar je als jongere vrij in en uit kunt lopen om 'te chillen’, hangen, om vrienden te maken. Waar altijd iemand is die naar je luistert als je daar behoefte aan hebt.
 
Roger That?
 
Een RogerThat Huis is de Nederlandse variant van de bestaande Belgische OverKop-huizen. In deze prachtige huizen voelen jongeren zich veilig en prettig en kunnen ze altijd terecht om aan hun talenten te werken. Er is altijd iemand om een praatje mee te maken. En wanneer nodig bieden we steun: anoniem, gratis, vrijblijvend en zonder afspraak.
 
RogerThat huizen staan zo dicht mogelijk bij de leefwereld van jongeren; het is er gezellig en er zijn ontspannende activiteiten. Jongeren kunnen bijvoorbeeld zelf video’s, muziek of kunst maken. Vervolgens kan dit gedeeld worden, bijvoorbeeld met personen die hen hebben geholpen of geïnspireerd. En op hun beurt kunnen ze ook andermans werk delen. Iedereen tussen de 11 en 25 jaar is welkom. De professionals in Roger That Huizen bieden ook een luisterend oor, als jongeren ergens mee zitten, of het moeilijk hebben.
 
 
Waarom Roger That Huizen?
 
Jongeren komen zelden naar de zorg. Daarom zorgen wij ervoor dat de zorg naar de jongeren toekomt via een laagdrempelig vrijetijdsaanbod.
 
Er zijn op dit moment nog te veel jongeren die helemaal niet, of niet graag, naar de huisarts of een coach stappen als ze niet goed in hun vel zitten, ook niet als ze psychische problemen hebben. Psychische klachten zijn ook niet altijd bekend bij ouders, vrienden en mentoren op school. Dit ondanks prachtige voorlichtingscampagnes als “Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar”. Veel jongeren hebben behoefte aan een luisterend oor, zonder verdere verplichtingen.
 
RogerThat huizen willen deze barrière doorbreken in hun streven naar een zorgzame samenleving. De huizen worden bemand door een team van enthousiaste professionals en goed gemotiveerde, jonge ervaringsdeskundigen. Er komt ook een digitaal Roger That huis, “waar jongeren hun hart kunnen luchten”. De bedoeling is ook om snel en rechtstreeks door te kunnen verwijzen naar de juiste hulpverleners, indien dat nodig is."
 
 
Wie zijn we?
 
Wij zijn de Rogier Hulst Foundation en maken ons sterk om RogerThat Huizen zo snel als mogelijk te realiseren. Wij hebben als doel om de wereld, maar vooral de kwetsbare groep van 11 tot 25 jaar, mentaal mooier en sterker te maken." Samen met jouw hulp en die van vele jongeren willen we op diverse locaties in Nederland bruisende en veilige plekken creëren voor jongeren. Wil je meer weten over de Rogier Hulst Foundation, ga dan naar onze website: www.rogierhulstfoundation.nl
 
 
De volgende stap: Verkenning van een goed idee
 
Om het idee voor de Roger That huizen verder toe te lichten en te verkennen, organiseert de Rogier Hulst Foundation een Netwerkbijeenkomst voor iedereen die interesse heeft. Diverse deskundigen zullen van uit hun professionele achtergrond over het onderwerp spreken en voor inspiratie zorgen. Zo zal onder meer Wouter Kersbergen, coördinator van 5 vergelijkbare ‘OverKop-huizen’ in België zijn ervaringen delen.
 
Wanneer: Dinsdag 6 november, van 10.00 tot 12.30 uur.
 
Waar: Amsterdam (optie locatie Studio Zeeburg)
 
 
Wie zouden we graag ontmoeten tijdens deze bijeenkomst?
  • Jongeren van 11 tot 25 jaar.
  • Zorgverleners die jongeren echt willen helpen.
  • Inspirerende sprekers die iets kunnen bijdragen.
  • Jongerenwerkers/organisatie met een open mind.
  • Bruggenbouwers.
  • Bekende Nederlanders die affiniteit hebben met het onderwerp
  • Mensen uit de politiek en onderwijs.
  • Gemotiveerde studenten.
  • Ouders die hun kind(eren) zien worstelen met levensvragen en niet goed weten waar hun kinderen daarmee terecht kunnen.
  • Iedereen die de initiatieven van de Rogier Hulst Foundation een warm hart toe draagt.

Aanmelden? Aanmelden voor de netwerkbijeenkomst (of als je verhinderd bent, maar wel op de hoogte wilt blijven) kan bij: rogierhulstfoundation@gmail.com
 
 
Het bestuur van de Rogier Hulst Foundation
 
Hieronder 2 filmpjes over de prachtige versie van de OverKop huizen in België
  
Ga terug naar de agenda