BIJEENKOMST VOOR LOTGENOTEN IN HET NAJAAR VAN 2017

Programma lotgenotendag 14 oktober
Op 14 oktober 2017 organiseerde de Rogier Hulst Foundation een eerste, goed bezochte en intieme lotgenotendag (40 ouders uit heel Nederland). Hieronder het programma van die dag.
 
10.00  Verzamelen bij Parkeerplaats Nationaal Militair Museum, Park Vliegbasis Soesterberg, Verlengde Paltzerweg 1 3768 MX Soest. Daarna wandelen we ± 15 min door het prachtige Landgoed De Paltz met zijn mooie herfstkleuren naar het Herman van Veen Art Center. Degene die eventueel slecht ter been zijn of met een rolstoel rijdt zijn er mogelijkheden om met de auto het landgoed op te gaan. Dit bespreken wij ter plekke.
 
10.30  Ontvangst in de Kapschuur met koffie/thee en een versnapering.
 
11.00  Astrid van Vugt vertelt haar persoonlijke verhaal over haar zoon Rogier, die op 25 jarige leeftijd uit het leven is gestapt en hoe ze met de vragen is omgegaan, “Hoe kan ik weer blij worden na de dood van mijn kind”? “Hoe wil ik mijn verdriet verwerken”? “Hoe ga ik met schuldgevoel en machteloosheid om? “Had ik iets kunnen doen”?

11.30
  Patricia Wouters is een externe deskundige, die een onderdeel in het ochtendprogramma van de bijeenkomst begeleidt. Zij is rouwtherapeut en verliesdeskundige en werkt vanuit haar eigen praktijk in Heiloo (Noord Holland). Samen met Patricia en de andere deelnemers sta je stil bij de impact die dit verlies bij jou teweeg heeft gebracht. Aan de hand van korte inleidingen, oefeningen, samen delen en ervaren, nodig je jezelf uit om perspectief aan te brengen in je eigen levensverhaal waarin dit verlies plaatsvond. Een bijeenkomst waarin je je verhaal deelt, als je daar aan toe bent, of luistert naar het verhaal van lotgenoten. En op adem komt. “Samen delen, samen helen” staat centraal.
 
13.00  Staat er een heerlijke lunch voor jou klaar met biologische gerechten.
 
14.00  Uitleg over de Rogier Hulst Foundation, waar we voor staan en wat wij willen bereiken.
 
14.45  Een rondleiding/wandeling over het Landgoed De Paltz, een stuk ongerepte, unieke natuur met al haar verrassingen.
 
16.00   Afsluiting

Ga terug naar de agenda