ROGIER HULST FOUNDATION BIJ NH RADIO

Woensdag 5 juni was Astrid te gast bij Lunchroom Radio Noord Holland samen met Annes Roos van 113 om te praten over de Rogier Hulst Foundation en over zelfmoordpreventie van jongeren.
 
Het hele fragment is hieronder te beluisteren.
 

PETITIE PASSENDE HULPVERLENING VOOR JONGEREN

Een mooie petitie om de ontoereikende psychiatrische zorg voor onze jongeren op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.
 
Als je deze petitie wilt steunen, dan kan dat hier.

PETITIE SUICIDEPREVENTIE ALS ONDERDEEL VAN OPLEIDING ARTSEN EN HULPVERLENERS

Een suïcide of een suïcidepoging is een vreselijke gebeurtenis voor alle betrokkenen. Artsen en hulpverleners dienen al in hun basisopleiding te leren hoe zij aan suïcidepreventie kunnen doen. Dat helpt om suïcides te voorkomen!
 
Steun deze mooie petitie met jouw stem. Dank!

BEDANKT VOOR JULLIE STEMMEN

DANK JULLIE WEL voor jullie stemmen! Wij zijn op een fantastische 5de plek geëindigd van de 26 waardevolle initiatieven om Nederland een beetje mooier te maken. Uit de top 10 kiest de jury eind april nog 2 genomineerde projecten. We maken dus nog steeds kans op het winnen van de hoofdprijs!
 
Fijn als jullie ons blijven volgen. Wij houden jullie op de hoogte. Ben je geïnspireerd door ons ROGER THAT PROJECT? Twijfel dan niet, doneer!! We hebben alle hulp hard nodig om dit doel te realiseren. Donaties kunnen worden overgemaakt naar het volgende bankrekeningnummer: NL66TRIO0254716776 t.n.v. Rogier Hulst Foundation.

HELP DE ROGIER HULST FOUNDATION AAN 67.000 EURO!


Ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten en STEM ons de TOP - 3 in!
 
Vier jaar geleden ben ik begonnen met mijn missie: zelfdoding onder jongeren is veel te hoog. In mijn ogen mist er in Nederland een juiste plek waar kwetsbare jongeren heen kunnen. Waar de drempel laag is. Waar ze gehoord worden. Waar ze de juiste ondersteuning vinden.
 
Ik heb de afgelopen jaren van alles georganiseerd en ondernomen om langzaam hiernaar toe te werken. Zo heb ik zeven lotgenotendagen georganiseerd, bijeenkomsten waar elke keer ongeveer veertig ouders van wie hun kind uit het leven is gestapt bij elkaar kwamen. En ik heb over dit onderwerp meerdere expertmeetings georganiseerd met professionals uit het veld. Door dit soort activiteiten ben ik steeds meer bevestigd in het belang van de komst van dit soort plekken.
 
Gelukkig zijn mijn activiteiten niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen januari kreeg ik opeens een bericht dat ik met de Rogier Hulst Foundation ben voorgedragen als Voorbeeld Project bij Stichting VOOR. Deze stichting geeft elk jaar een flink bedrag aan een initiatief die in hun ogen de wereld een stukje mooier maken. Het publiek mag nu eerst bepalen welke drie projecten, van de in totaal 26 projecten, in aanmerking komen voor een geldbedrag van 67.000 euro. Een bedrag wat ons een grote stap op weg kan helpen naar ons doel! En daar heb ik jouw hulp voor nodig! Ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten en stem ons de top-3 in! Geef ons 10 punten
 
Let op: je kan zelfs twee keer stemmen! Eén keer door in te loggen met facebook en één keer door in te loggen met LinkedIn.
Mijn dank is groot!
 

MINI SYMPOSIUM MENTAAL OKÉ VOOR JONGEREN

Een Unieke kans om mee te denken over de vraag wat jongeren nodig hebben om Mentaal Gezond te blijven!

Wij zoeken jongeren die mee willen denken
Op 29 maart organiseren wij een Mini Symposium Mentaal Oké voor TP Studenten en Jongeren.
 
Locatie
F0.015 op de Hoge School Leiden, Zernikedreef 11, Leiden
 
Doel: DENK en DOE MEE
Centraal staat de vraag wat jongeren nodig hebben om mentaal gezond te zijn en te blijven.
 
Met wie gaan we dit doen?
- Roos Bonnier, Docente Toegepaste psychologie
- Marloes Dekker, Up to Us & Jimmy’s
- Astrid van Vugt, Roger That Project
- Wouter Kersbergen, Coördinator van de OverKop Huizen België
 

Impressie open dag OVERKOP HUIZEN

Wat hebben wij genoten van ons Gents OverKop avontuur. Wat een gastvrijheid, gedreven hulpverleners, jongeren, initiatiefnemers. Wat wordt OverKop gewaardeerd bij zoveel organisaties als gemeente. We hebben ons ogen uitgekeken in hun prachtige pand midden in het oude stadscentrum van Gent en wat zijn ze al ver met hun organisatie. Een inspiratiebron om in Nederland onze laagdrempelige Huizen uit te rollen Het project gaat voorlopig ROGER THAT PROJECT heten. 22 februari gaan we met een klein enthousiast Stuurgroep ons plan van aanpak uitwerken met startplannen van Wouter Kersbergen Coördinator OverKop Huizen, waar we onze eigen draai aan kunnen geven.
 
Lees en kijk verder voor een impressie van deze waardevolle dag.

PROMO VIDEO


Wij maken ons sterk om ROGER THAT HUIZEN zo snel als mogelijk te realiseren. Wij hebben als doel om de wereld, maar vooral de kwetsbare groep van 11 tot 25 jaar, mentaal mooier en sterker te maken." Samen met jouw hulp en die van vele jongeren willen we op diverse locaties in Nederland bruisende en veilige plekken creëren voor jongeren.
Waarom ROGER THAT HUIZEN?
Jongeren komen zelden naar de zorg en de klassieke zorgsector kan jongeren maar moeilijk bereiken. Daarom zorgen wij ervoor dat de zorg naar de jongeren toekomt via een laagdrempelig vrijetijdsaanbod.
 
Er zijn op dit moment nog te veel jongeren die helemaal niet of niet graag naar de huisarts of een coach stappen als ze niet goed in hun vel zitten, ook niet als ze psychische problemen hebben. Psychische klachten zijn ook niet altijd bekend bij ouders, vrienden en mentoren op school. Dit ondanks prachtige voorlichtingscampagnes als “Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar”. Veel jongeren hebben behoefte aan een luisterend oor, zonder verdere verplichtingen.
 
Met de ROGER THAT HUIZEN willen wij deze barrière doorbreken in ons streven naar een zorgzame samenleving. De huizen worden bemand door een team van enthousiaste professionals en goed gemotiveerde, jonge ervaringsdeskundigen. Er komt ook een digitaal Roger That huis, “waar jongeren hun hart kunnen luchten”. De bedoeling is ook om snel en rechtstreeks door te kunnen verwijzen naar de juiste hulpverleners, indien dat nodig is."
 
Wij zijn vele zaadjes aan het planten. Zo mooi, dat er al een aantal zaadjes beginnen te groeien. Graag wil ik jullie op de hoogte houden. Wij hebben veel helpende handen nodig :)
 
Ons Promo Filmpje is ook net klaar en online gezet. Ben benieuwd wat je ervan vindt? Het filmpje is gemaakt door Jan Willem Winter. Hij is een bekende cameraman, en zijn wens is om de ROGER THAT HUIZEN op de kaart te zetten. ZO GAAF. Tevens is hij vrijwilliger van Stichting Sensoor (Luisterend Oor)
 
VOOR JONGEREN DOOR JONGEREN

STEL DE VRAAG VAN JE LEVEN


Depressie en zelfmoord zijn lastige onderwerpen om te bespreken als je iemand kent die depressief is, maar ook als je zelf depressief bent. Omdat het helpt om juist wel te praten als je het moeilijk hebt, heeft 113 zelfmoord preventie een geweldige video online gezet om je op weg te helpen.

EERSTE EDITIE ROGER THAT E-MAGAZINE

De eerste editie van het Roger That E-Magazine is uitgekomen. Hieronder lees je de eerste pagina's. Geef je op en ontvang de volledige E-Magazine.
 
Jouw e-mailadres:

 

DE SPONSOR VIERDAAGSE WAS EEN GROOT SUCCES!


De vierdaagse zit er op! Karin en Raymond passeerden vrijdagmiddag Via Gladiola en net als alle andere dagen waren er – ondanks het zeer warme weer – geen fysieke problemen. Integendeel, het was zoals ze zelf vertelden, ‘gemakkelijk om mee te gaan in de flow van dit spektakel’.
 
Mede namens Karin en Raymond Courbois, Annette en Paul Thijssen en de vrijwilligers achter de Rogier Hulst Foundation wil ik jullie hartelijk bedanken. Niet alleen voor het prachtige bedrag dat bij elkaar is gebracht (zie foto), maar ook voor de positieve en hartverwarmende reacties op de actie van Karin en Raymond en de suggesties voor de Rogier Hulst Foundation.
 
Tot 31 augustus kan er nog gedoneerd worden….
https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/s/p/?q=karin+courbois
 

ZELFMOORD ONDER TIENERS GESTEGEN

Het aantal tieners dat vorig jaar zelfmoord pleegde is enorm gestegen in vergelijking met voorgaande jaren. Suïcidale gedachten zijn goed te behandelen, aldus psychiater Jan Mokkenstorm. "Maar dan moet je er wel van weten en ze serieus nemen."
 
Lees het hele artikel op de website van de NRC

IK LOOP VOOR DE ROGIER HULST FOUNDATION

Een geweldig initiatief van lieve vrienden van mede Lotgenoten Paul Thijssen en Annette Thijssen-Duerinckx. Raymond en Karin Courbois lopen voor de Rogier Hulst Foundation tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Hoe mooi is dat. Al het geld wat ze bij elkaar lopen is voor onze Foundation. Wij wensen hun enorm veel wandelplezier. HELP MEE en DRAAG BIJ om dit tot een groot succes te maken. Delen is lief!
 
https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/karin-courbois/d7f4d7e0-9717-4559-a4db-59e34a690709

HERKOMST LOGO ROGIER HULST FOUNDATION

Het logo van Rogier was zijn trots. Hoe mooi zou het zijn als wij zijn vormen in ons logo kunnen gebruiken. Hierdoor stralen we eenheid uit en de vormen smelten in elkaar over. Samen met de talentvolle Ruud Winder van Bureau Gras zijn we gaan brainstormen. Als je al gaat kijken hoeveel verschillende vormen er al in Rogiers logo zitten is al fantastisch. We zijn gaan bouwen met een zeer goed resultaat. Rogier zou vast en zeker trots zijn op het resultaat.
 
De strakke opzet qua layout van de Rogier Hulst Foundation is open, verbindend en flexibel. Ook andere samenstellingen qua richtingen is mogelijk, waardoor er nog eindeloos mee gespeeld kan gaan worden. Ons motto wordt zo krachtig neergezet ‘Samen delen, Samen helen.
 
Ons officiële logo staat tussen de bouwstenen in, waardoor de daden van de organisatie belangrijker worden dan de organisatie zelf, een mooie bescheiden plek waarmee het direct de eenheid uitstraalt en de juiste ruimte laat voor het totaal.
 
Deze week is onze officiële logo gelanceerd. Mede ook om het logo overal hetzelfde te maken om RHF merk eenduidig neer te zetten.

VERSLAG VAN ONZE BRAINSTORMOCHTEND OP DONDERDAG 31 MEI

Voorbereiding bijeenkomst Arkin en Slachtofferhulp NL


Bijeenkomst in A’dam. Geneesheer directeur wil graag inbreng van een klankbordgroep, in het bijzonder van de doelgroep 15-25 jarigen.
 
Insteek:
 
A. Preventie.
- Hoe kan het dat deze groep niet is meegenomen in de aanloop naar en de agenda van de conferentie?
Wat kunnen we verbeteren, op moment dat de 15-25 jarigen in het ‘circuit’ bekend zijn?
- Wij kunnen reflecteren op ideeen en preventieprojecten
- Via de contacten met lotgenoten kunnen wij allerlei vragen die er zijn over de problematiek van de 15-25 jarigen beantwoorden.
- Over kop huizen uit Belgie is prachtig voorbeeld van hoe preventive zou kunnen werken; strategie zou kunnen zijn om Arkin te verleiden ‘ Over Kop’ verder te verkennen en te bezien of dit kansrijk/toepasbaar is in Nederland. Met oog voor cultuurverschillen.
 
B. Nazorg: Wat bieden we aan nabestaanden?
Antwoord op vragen van nabestaanden; zij moeten niet met vragen blijven zitten, omdat dit de verwerking van het verlies schaadt .
Wat is er in de behandeling naar voren gekomen? Wat is er gebeurd? Etc.
Of er wel of niet antwoorden op vragen van nabestaanden komen, zou niet afhankelijk moeten zijn van de wet, of de arts in kwestie, het zou een recht moeten zijn om de informatie te kunnen krijgen;
 
 
Datum: 8 juni 2018, 13.00 – 16.00 uur.
Adres: Mentrum Kliniek, Eerste Constantijn Huygens Huygensstraat 38, Ruimte 602, zaal 2.
Delegatie: Astrid, Toon, Jack en August.
 
 

Over Kop Huizen (good practice uit Belgie, dit is precies wat Astrid met de Rogier Hulst Foudation voor ogen heeft)


Vragen
1. Hoe werkt het?
De problemen van de jeugd zijn immers zo divers? Hoe wordt laagdrempeligheid gecombineerd met professionaliteit (om de zware gevallen te herkennen).
2. Wie vinden jullie via welke ‘ingang’ (huis, website, vragen).
3. Hoe wordt bekendheid gegeven aan dit initiatief, om de vindbaarheid door jongeren maximal te doen zijn?
Hoe vinden jullie ook degenen die niet naar het over kop huis komen?
4. Wat kost het (huisvesting en 24/7 bezetting lijken kostbaar)?
5. Waar komen de middelen vandaan?
6. Hoe worden jongeren en andere vrijwilligers geworven en opgeleid?
7. Welke belangrijke lessen zijn er geleerd in de afgelopen jaren? Successen, Valkuilen).
 
 
Slachtofferhulp Nederland
Donderdag 8 juni. 09.00 uur tot 12.00 uur
In de driehoek. Willemsplantsoen.
Delegatie: Astrid, Toon.
 
- Politie zou Slachtofferhulp Nederland moeten inseinen. Zij nemen vervolgens contact op en bieden mogelijkheid van hulp/ondersteuning/info aan
- Op Lotgenotenbijeenkomsten wijzen als mogelijkheid om verlies te verwerken.
- Overige informatie aanbieden/op mogelijkheden wijzen van ondersteuning (huisarts, rouwtherapeuten, etc.) bij rouwverwerking (informatiewijzer)
- Coordinatie van hulpverleners door Slachtofferhulp Nederland (om te voorkomen dat nabestaanden door meerdere organisaties worden benaderd).
 
 
Algemeen: Hoe beter bekendmaken dat er landelijke lotgenotenbijeenkomst is?
 
- Via grote partijen als Monuta, Dela (ook al hebben die zelf bijeenkomsten) .
- Huisartsen
- Ziekenhuizen
- Sociale Media
- Folderen en flyeren voor doelgroepen (ouders) die anders niet te bereiken zijn.