GEZOCHT: VOORZITTER ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL


 
Wij zoeken een voorzitter: iemand die buiten gebaande paden durft te gaan en jong van geest is (PDF vacature).

NIEUWE VACATURES


 
 
Wij zoeken een penningmeester (PDF vacature) en een bestuurssecretaris (PDF vacature) om onze Foundation verder te professionaliseren.

NAASTENKANAAL SUÏCIDE

CARING COMMUNITY FESTIVAL - 25 MAART 2021

Vorige week donderdag 25 mrt om 18:30 uur was onze bijdrage voor het festival Caring Community uitgezonden op het daarvoor bestemde "naasten-kanaal". In deze uitzending besteden we aandacht aan suïcide en dan specifiek aan de ondersteuning aan naasten en nabestaanden.
 
We bespreken daarin bijvoorbeeld het taboe op suïcide en het belang van lotgenotencontact. Het festival is een initiatief van het netwerk GGZ-vriendelijke gemeente en onze bijdrage is het enige item dat direct verband houdt met suïcidepreventie.

PLEIDOOI VOOR BETERE PREVENTIE

In het blad Kinderarts & Samenleving wordt aandacht besteed aan betere preventie van doodsoorzaak nummer 1 met medewerking van Kinderarts Ginny Nolles, Ervaringsdeskundige Astrid van Vugt, Klinisch psycholoog en manager Hulpverlening bij 113 Maryke Wolters-Geerdink Dit waardevolle Artikel (pdf) is geschreven door journalist Michel Van Dijk.

FILM DE WENDING

Doen jullie mee? Een waardevol gebaar aan onze jongeren, die door Zelfdoding uit het leven zijn gestapt, door de makers van Film de Wending.
Onze Foundation werkt intensief samen met de Peel Pioniers in ons Roger That Inspiratielab. De Peelpioniers is een sociale onderneming vóór en dóór jongeren.
 
De jongeren hebben een zeer waardevolle speelfilm gemaakt tegen Pesten. Het thema Zelfdoding komt ook aan bod in de film en het is de bedoeling van de makers om het thema bespreekbaarder te maken. Ik ben bij de Perspresentatie geweest en het is hartverwarmend hoe zij dit op het doek hebben kunnen vastleggen. Aan het einde van de film willen zij een extra stukje bewustwording creëren door foto’s en namen te laten zien van jongeren die dit lot is overkomen. Zij willen laten zien dat het verhaal in de film ‘ieders’ verhaal zou kunnen zijn.
 
Zij hebben speciaal een e-mailadres aangemaakt om de foto’s/namen naar toe te sturen, dat is wending@peelpioniers.nl of rogierhulstfoundation@gmail.com
 
Lees meer..

“Waarom bleef je niet voor mij?”

Prachtig in beeld gebracht door deze Jeugddocumentaire van Milou Gevers. Zij studeerde onlangs af aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam met haar documentaire “Waarom bleef je niet voor mij?” waarin zij vier kinderen vragen stelt over de zelfdoding van hun vader of moeder. De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.
 
https://www.2doc.nl/documentaires/series/3lab/2020/waarom-bleef-je-niet-voor-mij.html

KLEUR BEKENNEN

Een waardevol afstudeer project van Valérie Hilgersom
Mooi in kaart gebracht de serie. Zelfdroom over jongeren die na diepe dalen weer dromen over hun toekomst. De grootste doodsoorzaak onder jongeren is zelfdoding. Met name lesbiennes, homoseksuelen, transgenderpersonen en biseksuelen zijn hier over het algemeen gevoeliger voor. Zo hebben ze tot 5 x vaker zelfmoordgedachten en doen ze 4 x vaker een zelfmoordpoging dan leeftijdsgenoten die heteroseksueel zijn. De afgelopen jaren is een stijgende lijn zichtbaar van jongeren die zichzelf het leven benemen. De urgentie is dus hoog om het aantal zelfdodingen terug te dringen, maar praten over mentale problemen wordt nog vaak gezien als een taboe. Ook de jongeren die Valerie heeft geïnterviewd hebben dit zo ervaren. Zeer de moeite waard om deze integere interviews van de jongeren te lezen! https://svjmedia.nl/valeriehilgersom/zelfdroom/

INTERVIEW ANNERIEKE DE VRIES

Artikel uit het AD van vrijdag 11 december 2020
Annerieke de Vries, schrijfster van de roman 'Ondersteboven', is recentelijk geïnterviewd door het AD. Het artikel lees je hier.

PODCAST WAARHEEN WAARVOOR

Astrid was vanmorgen te gast bij Koop Geersing voor de Radio NH podcast 'Waarheen, Waarvoor.'
Beluister deze podcast (Spotify) of het hele programma (Mixcloud).
 
Dit was voor haar een hele bijzondere ervaring. Direct na afloop waren er al fijne mooie reacties. We kunnen zeker tevreden zijn.
 
Koop Geersing had zich zeer goed voorbereid. Hij is een goede gastheer en heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Fijn om met hem te sparren. Net of we aan de keukentafel zaten. Was vandaag weer voor het eerst dat ze weer gasten in hun studio mochten ontvangen. Fijn om elkaar in de ogen te kijken.

PODCAST: HOE KRABBEL JE WEER OP

Over creativiteit en rouw
Een aanrader! Luister naar deze prachtig Podcastaflevering 'Hoe krabbel je weer op' over creativiteit en rouw.
 
Samen met inspirerende gasten mochten mijn dochter, Fleur Hulst , en ik ons verhaal delen in het mooie afscheidshuis de Sterrenheuvel. Hoe krabbel je weer overeind na een groot verlies van je dierbare?
 
Aan tafel bij onze fijne gastheer Richard Grootbod en gastvrouw Patty Lou Middel - Leenheer.
 
Met schrijfster van Roman Ondersteboven Annerieke de Vries, Chantal de Mol, initiatiefneemster Ondersteboven, Caroline De Bes, MBA Jakob van Wielink, Aart Harder, Jopie Verburg.

OP WEG NAAR DE OPENING VAN HET EERSTE ROGER THAT INSPIRATIELAB

VOOR JONGEREN EN DOOR JONGEREN

In de eerste helft van 2021 wordt ons eerste ROGER THAT INSPIRATIELAB de PEEL GEOPEND in Zuid-Oost Brabant. Wat een enthousiasme, wat een bedrijvigheid en wat een gedrevenheid!
 
Een prachtig voorbeeld, en plek waar onze jongeren kunnen bouwen aan onze Toekomst! Achter de schermen is heel hard gewerkt met als gevolg dit prachtige resultaat! Volgend jaar de grote opening!!
 
WELKE GEMEENTE VOLGT...... ....?

Wereld Suicide Preventiedag


Op 10 september mocht voorzitter Astrid van Vugt de vlag hijsen op de vuurtoren van Noordwijk om het thema Suicide en Preventie onder de aandacht te brengen. Tegelijk vond de lancering van het boek Ondersteboven plaats. Wij zijn ontzettend trots om onze boodschap te kunnen verspreiden.
 
Kijk hier voor een impressie van deze mooie dag.

NIEUWE ROMAN 'ONDERSTEBOVEN' VAN ANNERIEKE DE VRIES

Op 10 september verschijnt de roman 'Ondersteboven' van Annerieke de Vries
‘Er huist een draak in mijn hoofd.’ Davey, de jongste zoon van Merel, wordt geplaagd door onontkoombare drukte van gedachten en prikkels van buitenaf. Op 25-jarige leeftijd, in de bloei van zijn carrière als kunstenaar en vormgever, kiest hij ervoor om uit het leven te stappen. De wereld van Merel stort in.
 
Merel komt erachter dat er veel tieners en jongeren zijn die worstelen met zichzelf en de wereld om hen heen. Ze denkt groots en zet al haar creativiteit en ervaring in om iets voor hen te kunnen betekenen. Dan slaat het noodlot toe. Merel zit financieel aan de grond en ervaart dat rouw zich niet laat regisseren. Lukt het haar om uit de diepe put van verdriet te klauteren? Kan zij haar idealen waarmaken?
 
Ondersteboven is een meeslepende roman over wanhoop, angst, achterblijven en levenskracht.
 
De roman is naar het idee van Caroline de Bes tot stand gekomen. De ervaringsverhalen van Astrid van Vugt zijn gebruikt/geïnspireerd als rode draad door het boek. De personen en de scènes zijn door de schrijfster ingekleurd. Het nawoord heeft Astrid geschreven. 10% van de verkoopwaarde gaat naar de Rogier Hulst Foundation.
 
Annerieke de Vries (1964) heeft 38 jaren met plezier in de gezondheidszorg gewerkt. Nu volgt zij haar hart en passie door boeken te schrijven en lezingen te geven.
 
Sluipwesp 2018 en De donkere dagen (verhaal) 2019 bij De Crime Compagnie, Een voltooid leven, Een roman over een doorleefd afscheid 2019 bij Futuro Uitgevers
 
www.anneriekedevries.nl

ROUWRETRAITE

OP KRACHTEN KOMEN NA VERLIES van een dierbare als gevolg van ZELFDODING
De rouwretraite heeft reeds plaatsgevonden. Zie hier een korte impressie en twee prachtige ervaringsverhalen.

Met liefde organiseert de Rogier Hulst Foundation een rouwretraite voor lotgenoten die een dierbare hebben verloren aan zelfdoding.
 
Wij geven Lotgenoten de mogelijkheid om op krachten te komen en energie op te doen. Samen te delen, samen te helen en levensvreugde te (her)vinden – ondanks het grote verlies. Dit doen we in de mooie en inspirerende omgeving van Zentire in Limburg.
 
Daar heb je een eigen kamer en in en rondom het gebouw zijn genoeg andere plekken waar je je terug kunt trekken. Voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd. In de prachtige landelijke omgeving van Zentire is er volop gelegenheid om te wandelen en of rustig te zitten.
 
Wanneer?
De rouwretraite zal plaatsvinden gedurende een lang weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 oktober.
 
Je kunt nu boeken: https://levennazelfdoding.nl/rouwretraite-meterik/
 

ONLINE LOTGENOTENCONTACT BIJ VERLIES DOOR ZELFDODING

Vrijdag 22 mei 14.00-16.00 gaat onze ONLINE LOTGENOTENCONTACT van start olv Minjon van Zoest. Het is juist nu zo belangrijk om er voor elkaar te zijn. Want het is niet meer zo vanzelfsprekend om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor alles wat je tegenkomt bij jouw rouw zonder taboes.
 
MELDT JE AAN!
 

 

WELKE GEMEENTEN WORDEN KOPLOPERS IN PREVENTIE?


ONZE FILM maakt heel helder hoe het kan! Wij hebben een eenvoudige, maar zeer DOELTREFFENDE OPLOSSING voor de ENORME DRUK op de JEUGDZORG. Kosten besparen op dure jeugdzorg: een win-win situatie.
 
Fijn als je de video wilt DELEN via LinkedIn of Facebook
 
We zijn trots op alle Lotgenoten, het Roger That Team en onze topper Jan Willem, onze cameraman!!!

DENK JE MEE!?

Hoe komt het dat zoveel JONGEREN over SUïCIDE nadenken? Wij willen een doorbraak realiseren!
 
Benieuwd naar oplossingen? KOM... aanmelding@kernkracht.nl
 

PRESENTATIE ROGER THAT INSPIRATIELAB

Waarom is verandering in de jeugdzorg nodig? Je leest het antwoord hierop in onze presentatie Roger That Inspiratielab (PDF).

ROGER THAT INSPIRATIELAB WORKSHOP

Deze woensdag organiseerde de GGD Zaanstreek en Waterland samen met de Rogier Hulst Foundation de Roger That Inspiratielab Workshop. Doel was om onze innovatieve, verbindende, preventieve en participatieve oplossing een realiteit te maken. De themamiddag was drukbezocht.
 
Bekijk een impressie van deze mooie middag.

ONZE TWEEDE EDITIE E-MAGAZINE IS UIT!

VOORTREFFELIJK NIEUWS en vooral trots!
 
Onze Tweede editie E Magazine Roger That is uit!
Onze redactie onder leiding van Sandra Rodenburg en Toon de Keyzer heeft weer een mooie waardevolle editie voor jullie gemaakt. De prachtige vormgeving danken we aan Nikki van Oostende. Ik wens jullie heel veel leesplezier en ...
 
Graag tot 14 maart!
 
Hieronder de eerste pagina's. Geef je op en ontvang de volledige E-Magazine.
 
Jouw e-mailadres:

 

ONLINE TRAINING ZELFMOORDPREVENTIE VAN 113

De redactie van de metro belde deze donderdag met onze Astrid om haar mening te geven over de Online Training Zelfmoordpreventie van 113. Hier is tevens een mooi artikel uit voortgevloeid.
 
Deze gratis training duurt ongeveer 60 minuten en leert je om het gesprek te voeren over gedachten aan zelfdoding. Met wat je daar leert kan je vervolgens beter iemand helpen die met dergelijke gedachten rondloopt.
 
De Online Zelfmoordpreventie Training kan levens redden! Wij zijn dan ook enthousiast over dit initiatief

SAMENWERKING STICHTING MIND

Afgelopen woensdag had de Rogier Hulst Foundation vervolggesprekken bij Stichting MIND, de landelijke organisatie voor psychische gezondheid. Daar gaan we een samenwerking mee aan. Wat een geweldige ontwikkeling!

DOSSIER SUÏCIDEPREVENTIE BIJ JONGEREN

Wat zijn de laatste inzichten op het gebied van suïcidepreventie bij jongeren? Welke initiatieven zijn er in Nederland? Hoe maak je zelfmoord bespreekbaar, en hoe behandel je suïcidaliteit? Deze en andere vragen komen aan bod in dit kennisdossier. Het Symposium suïcidepreventie bij jongeren van 10 september 2019 was hiervoor het startschot.
 
Bekijk het dossier Suïcidepreventie bij jongeren op de website van het kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie.

THEMAMIDDAG ZELFMOORDPREVENTIE JONGEREN

OOK JIJ KAN HET VERSCHIL MAKEN op 6 februari in de Stoomhal Wormer
GGD Zaanstreek en Waterland organiseert samen met De Rogier Hulst Foundation een Themamiddag Zelfmoordpreventie voor jongeren!
 
Zelfmoord is de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren tussen 12 tot 27 jaar. Hoe kunnen we het tij keren? Bijvoorbeeld door signalen eerder te herkennen, de juiste vragen te durven stellen. En door gerichte hulp te bieden. Nauwe samenwerking tussen ouders, hulpverlening, school en anderen in de omgeving, is daarvoor een belangrijke voorwaarde.
 
Tijdens de themamiddag brengen we kennis en persoonlijke ervaringen samen. Je maakt onder meer kennis met laagdrempelige initiatieven voor jongeren in de knel. Je leert hoe scholen kunnen bijdragen aan preventie én welke initiatieven er in de regio zijn om suïcide onder jongeren te voorkomen. En met elkaar gaan we in gesprek over wat werkt en wat er nog beter kan.
 
Voor wie: scholen, jeugdhulpverlening, GGZ, Jeugdgezondheidszorg, politie, in regio Zaanstreek-Waterland.
 
Datum en tijdstip: donderdag 6 februari 2020 van 13.00 - 17.30 uur.
 
Waar: Stoomhal, Pakhuisplein 44, 1531 MZ te Wormer. 10 minuten lopen vanaf station Wormerveer. Er is voldoende parkeergelegenheid.
 
Kosten: geen.
 
Meld je aan

LINDA ARTIKEL DRIE DAPPERE MOEDERS

De Foundation werd een tijd geleden benaderd door redactie van de LINDA of ik een moeder wist, waarbij haar kind suïcidaal is, maar nog wel hier is. Drie dappere moeders zijn het interview aangegaan, waaronder Caroline de Bes. Zij heeft ons afgelopen jaar voorgedragen voor de Voorbeeldverkiezing en weet als geen ander hoe belangrijk ons Roger That Project is ter preventie van Suïcide.
 
Mooi en fijn dat hier aandacht voor is!
 
Hieronder een fragment van het artikel uit de Linda van januari 2020.
 

PODCAST VERSTRIKT

Graag wil ik dit met jullie delen.
Dit is de trailer van Podcast Verstrikt van Maarten Dallinga. Bespreekbaar maken van suïcidale gedachten. Hoe is het als een naaste suïcidaal is. De impact die het heeft als iemand in je omgeving een einde aan het leven maakt.
 
Ik vind het confronterend, echter erg goed gemaakt. Een aanrader.

SYMPOSIUM SUÏCIDEPREVENTIE BIJ JONGEREN


Ik was afgelopen dinsdag één van de 6 sprekers op het 'Symposium Suïcidepreventie bij jongeren'. Van intens verdriet als moeder naar laagdrempelige hulp voor jongeren: de Rogier Hulst Foundation.
 
Staatssecretaris Paul Blokhuis opende afgelopen dinsdag bij ons het Symposium Preventie Suïcide bij jongeren. Het Symposium was mooi, waardevol, inspirerend, heftig en spannend. Je persoonlijke verhaal vertellen aan 160 professionele hulpverleners voor jongeren... Graciela Martinez Zurano, onze stagiaire, deed het ook zeer goed!
 
Prachtige promo ook over onze realisatie Inloophuizen. Alles is op video vastgelegd. Over nu en 2 weken komt deze film uit met alle sprekers. Na ons verhaal te hebben verteld werden we geïnterviewd door onze dagvoorzitter prof. dr. Arne Popma (kinderpsychiater). Hij deed het fantastisch!
 
De goede organisatie lag bij Kenniscentrum Kinder en Jeugdpsychiatrie en 113 online..

VACATURE FONDSENWERVER / PROJECTLEIDER (M/V)

De Rogier Hulst Foundation is op zoek naar een bevlogen ‘uitvoerend ambassadeur’ die de functie van fondsenwerver en projectcoördinator combineert, ten behoeve van het realiseren van inloophuizen voor jongeren van 11 tot 25 jaar.
 
Kernwoorden om een ‘Roger That Huis’ te typeren zijn: laagdrempelig, binnen zonder afspraak, interessant aanbod activiteiten, eigen verantwoordelijkheid voor ontwikkeling talenten, en versterking mentale weerbaarheid, intensieve multidisciplinaire samenwerking achter de schermen, betrokkenheid van jeugd en rolmodellen.
 
Voor deze tijdelijke functie zoeken we een persoon die ‘dingen voor elkaar krijgt’ en die met zijn/haar kwaliteiten het project vaardig kan leiden. Die de ambitie heeft om de visie en missie van dit unieke concept van ‘inloophuizen voor en door jongeren’ op diverse plaatsen in Nederland tot stand te brengen.
 
Bekijk de gehele vacature (PDF).

ROGIER HULST FOUNDATION BIJ RADIO NH

Woensdag 5 juni was Astrid te gast bij Lunchroom Radio Noord Holland samen met Annes Roos van 113 om te praten over de Rogier Hulst Foundation en over zelfmoordpreventie van jongeren.
 
Het hele fragment is hieronder te beluisteren.
 

PETITIE PASSENDE HULPVERLENING VOOR JONGEREN

Een mooie petitie om de ontoereikende psychiatrische zorg voor onze jongeren op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.
 
Als je deze petitie wilt steunen, dan kan dat hier.

PETITIE SUICIDEPREVENTIE ALS ONDERDEEL VAN OPLEIDING ARTSEN EN HULPVERLENERS

Een suïcide of een suïcidepoging is een vreselijke gebeurtenis voor alle betrokkenen. Artsen en hulpverleners dienen al in hun basisopleiding te leren hoe zij aan suïcidepreventie kunnen doen. Dat helpt om suïcides te voorkomen!
 
Steun deze mooie petitie met jouw stem. Dank!

BEDANKT VOOR JULLIE STEMMEN

DANK JULLIE WEL voor jullie stemmen! Wij zijn op een fantastische 5de plek geëindigd van de 26 waardevolle initiatieven om Nederland een beetje mooier te maken. Uit de top 10 kiest de jury eind april nog 2 genomineerde projecten. We maken dus nog steeds kans op het winnen van de hoofdprijs!
 
Fijn als jullie ons blijven volgen. Wij houden jullie op de hoogte. Ben je geïnspireerd door ons ROGER THAT PROJECT? Twijfel dan niet, doneer!! We hebben alle hulp hard nodig om dit doel te realiseren. Donaties kunnen worden overgemaakt naar het volgende bankrekeningnummer: NL66TRIO0254716776 t.n.v. Rogier Hulst Foundation.

HELP DE ROGIER HULST FOUNDATION AAN 67.000 EURO!


Ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten en STEM ons de TOP - 3 in!
 
Vier jaar geleden ben ik begonnen met mijn missie: zelfdoding onder jongeren is veel te hoog. In mijn ogen mist er in Nederland een juiste plek waar kwetsbare jongeren heen kunnen. Waar de drempel laag is. Waar ze gehoord worden. Waar ze de juiste ondersteuning vinden.
 
Ik heb de afgelopen jaren van alles georganiseerd en ondernomen om langzaam hiernaar toe te werken. Zo heb ik zeven lotgenotendagen georganiseerd, bijeenkomsten waar elke keer ongeveer veertig ouders van wie hun kind uit het leven is gestapt bij elkaar kwamen. En ik heb over dit onderwerp meerdere expertmeetings georganiseerd met professionals uit het veld. Door dit soort activiteiten ben ik steeds meer bevestigd in het belang van de komst van dit soort plekken.
 
Gelukkig zijn mijn activiteiten niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen januari kreeg ik opeens een bericht dat ik met de Rogier Hulst Foundation ben voorgedragen als Voorbeeld Project bij Stichting VOOR. Deze stichting geeft elk jaar een flink bedrag aan een initiatief die in hun ogen de wereld een stukje mooier maken. Het publiek mag nu eerst bepalen welke drie projecten, van de in totaal 26 projecten, in aanmerking komen voor een geldbedrag van 67.000 euro. Een bedrag wat ons een grote stap op weg kan helpen naar ons doel! En daar heb ik jouw hulp voor nodig! Ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten en stem ons de top-3 in! Geef ons 10 punten
 
Let op: je kan zelfs twee keer stemmen! Eén keer door in te loggen met facebook en één keer door in te loggen met LinkedIn.
Mijn dank is groot!
 

MINI SYMPOSIUM MENTAAL OKÉ VOOR JONGEREN

Een Unieke kans om mee te denken over de vraag wat jongeren nodig hebben om Mentaal Gezond te blijven!

Wij zoeken jongeren die mee willen denken
Op 29 maart organiseren wij een Mini Symposium Mentaal Oké voor TP Studenten en Jongeren.
 
Locatie
F0.015 op de Hoge School Leiden, Zernikedreef 11, Leiden
 
Doel: DENK en DOE MEE
Centraal staat de vraag wat jongeren nodig hebben om mentaal gezond te zijn en te blijven.
 
Met wie gaan we dit doen?
- Roos Bonnier, Docente Toegepaste psychologie
- Marloes Dekker, Up to Us & Jimmy’s
- Astrid van Vugt, Roger That Project
- Wouter Kersbergen, Coördinator van de OverKop Huizen België
 

IMPRESSIE OPEN DAG OVERKOP HUIZEN

Wat hebben wij genoten van ons Gents OverKop avontuur. Wat een gastvrijheid, gedreven hulpverleners, jongeren, initiatiefnemers. Wat wordt OverKop gewaardeerd bij zoveel organisaties als gemeente. We hebben ons ogen uitgekeken in hun prachtige pand midden in het oude stadscentrum van Gent en wat zijn ze al ver met hun organisatie. Een inspiratiebron om in Nederland onze laagdrempelige Huizen uit te rollen Het project gaat voorlopig ROGER THAT PROJECT heten. 22 februari gaan we met een klein enthousiast Stuurgroep ons plan van aanpak uitwerken met startplannen van Wouter Kersbergen Coördinator OverKop Huizen, waar we onze eigen draai aan kunnen geven.
 
Lees en kijk verder voor een impressie van deze waardevolle dag.

PROMO VIDEO


Wij maken ons sterk om ROGER THAT HUIZEN zo snel als mogelijk te realiseren. Wij hebben als doel om de wereld, maar vooral de kwetsbare groep van 11 tot 25 jaar, mentaal mooier en sterker te maken." Samen met jouw hulp en die van vele jongeren willen we op diverse locaties in Nederland bruisende en veilige plekken creëren voor jongeren.
Waarom ROGER THAT HUIZEN?
Jongeren komen zelden naar de zorg en de klassieke zorgsector kan jongeren maar moeilijk bereiken. Daarom zorgen wij ervoor dat de zorg naar de jongeren toekomt via een laagdrempelig vrijetijdsaanbod.
 
Er zijn op dit moment nog te veel jongeren die helemaal niet of niet graag naar de huisarts of een coach stappen als ze niet goed in hun vel zitten, ook niet als ze psychische problemen hebben. Psychische klachten zijn ook niet altijd bekend bij ouders, vrienden en mentoren op school. Dit ondanks prachtige voorlichtingscampagnes als “Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar”. Veel jongeren hebben behoefte aan een luisterend oor, zonder verdere verplichtingen.
 
Met de ROGER THAT HUIZEN willen wij deze barrière doorbreken in ons streven naar een zorgzame samenleving. De huizen worden bemand door een team van enthousiaste professionals en goed gemotiveerde, jonge ervaringsdeskundigen. Er komt ook een digitaal Roger That huis, “waar jongeren hun hart kunnen luchten”. De bedoeling is ook om snel en rechtstreeks door te kunnen verwijzen naar de juiste hulpverleners, indien dat nodig is."
 
Wij zijn vele zaadjes aan het planten. Zo mooi, dat er al een aantal zaadjes beginnen te groeien. Graag wil ik jullie op de hoogte houden. Wij hebben veel helpende handen nodig :)
 
Ons Promo Filmpje is ook net klaar en online gezet. Ben benieuwd wat je ervan vindt? Het filmpje is gemaakt door Jan Willem Winter. Hij is een bekende cameraman, en zijn wens is om de ROGER THAT HUIZEN op de kaart te zetten. ZO GAAF. Tevens is hij vrijwilliger van Stichting Sensoor (Luisterend Oor)
 
VOOR JONGEREN DOOR JONGEREN

STEL DE VRAAG VAN JE LEVEN


Depressie en zelfmoord zijn lastige onderwerpen om te bespreken als je iemand kent die depressief is, maar ook als je zelf depressief bent. Omdat het helpt om juist wel te praten als je het moeilijk hebt, heeft 113 zelfmoord preventie een geweldige video online gezet om je op weg te helpen.

EERSTE EDITIE ROGER THAT E-MAGAZINE

De eerste editie van het Roger That E-Magazine is uitgekomen. Hieronder lees je de eerste pagina's. Geef je op en ontvang de volledige E-Magazine.
 
Jouw e-mailadres:

 

DE SPONSOR VIERDAAGSE WAS EEN GROOT SUCCES!


De vierdaagse zit er op! Karin en Raymond passeerden vrijdagmiddag Via Gladiola en net als alle andere dagen waren er – ondanks het zeer warme weer – geen fysieke problemen. Integendeel, het was zoals ze zelf vertelden, ‘gemakkelijk om mee te gaan in de flow van dit spektakel’.
 
Mede namens Karin en Raymond Courbois, Annette en Paul Thijssen en de vrijwilligers achter de Rogier Hulst Foundation wil ik jullie hartelijk bedanken. Niet alleen voor het prachtige bedrag dat bij elkaar is gebracht (zie foto), maar ook voor de positieve en hartverwarmende reacties op de actie van Karin en Raymond en de suggesties voor de Rogier Hulst Foundation.
 
Tot 31 augustus kan er nog gedoneerd worden….
https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/s/p/?q=karin+courbois
 

ZELFMOORD ONDER TIENERS GESTEGEN

Het aantal tieners dat vorig jaar zelfmoord pleegde is enorm gestegen in vergelijking met voorgaande jaren. Suïcidale gedachten zijn goed te behandelen, aldus psychiater Jan Mokkenstorm. "Maar dan moet je er wel van weten en ze serieus nemen."
 
Lees het hele artikel op de website van de NRC

IK LOOP VOOR DE ROGIER HULST FOUNDATION

Een geweldig initiatief van lieve vrienden van mede Lotgenoten Paul Thijssen en Annette Thijssen-Duerinckx. Raymond en Karin Courbois lopen voor de Rogier Hulst Foundation tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Hoe mooi is dat. Al het geld wat ze bij elkaar lopen is voor onze Foundation. Wij wensen hun enorm veel wandelplezier. HELP MEE en DRAAG BIJ om dit tot een groot succes te maken. Delen is lief!
 
https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/karin-courbois/d7f4d7e0-9717-4559-a4db-59e34a690709

HERKOMST LOGO ROGIER HULST FOUNDATION

Het logo van Rogier was zijn trots. Hoe mooi zou het zijn als wij zijn vormen in ons logo kunnen gebruiken. Hierdoor stralen we eenheid uit en de vormen smelten in elkaar over. Samen met de talentvolle Ruud Winder van Bureau Gras zijn we gaan brainstormen. Als je al gaat kijken hoeveel verschillende vormen er al in Rogiers logo zitten is al fantastisch. We zijn gaan bouwen met een zeer goed resultaat. Rogier zou vast en zeker trots zijn op het resultaat.
 
De strakke opzet qua layout van de Rogier Hulst Foundation is open, verbindend en flexibel. Ook andere samenstellingen qua richtingen is mogelijk, waardoor er nog eindeloos mee gespeeld kan gaan worden. Ons motto wordt zo krachtig neergezet ‘Samen delen, Samen helen.
 
Ons officiële logo staat tussen de bouwstenen in, waardoor de daden van de organisatie belangrijker worden dan de organisatie zelf, een mooie bescheiden plek waarmee het direct de eenheid uitstraalt en de juiste ruimte laat voor het totaal.
 
Deze week is onze officiële logo gelanceerd. Mede ook om het logo overal hetzelfde te maken om RHF merk eenduidig neer te zetten.

VERSLAG VAN ONZE BRAINSTORMOCHTEND OP DONDERDAG 31 MEI

Voorbereiding bijeenkomst Arkin en Slachtofferhulp NL


Bijeenkomst in A’dam. Geneesheer directeur wil graag inbreng van een klankbordgroep, in het bijzonder van de doelgroep 15-25 jarigen.
 
Insteek:
 
A. Preventie.
- Hoe kan het dat deze groep niet is meegenomen in de aanloop naar en de agenda van de conferentie?
Wat kunnen we verbeteren, op moment dat de 15-25 jarigen in het ‘circuit’ bekend zijn?
- Wij kunnen reflecteren op ideeen en preventieprojecten
- Via de contacten met lotgenoten kunnen wij allerlei vragen die er zijn over de problematiek van de 15-25 jarigen beantwoorden.
- Over kop huizen uit Belgie is prachtig voorbeeld van hoe preventive zou kunnen werken; strategie zou kunnen zijn om Arkin te verleiden ‘ Over Kop’ verder te verkennen en te bezien of dit kansrijk/toepasbaar is in Nederland. Met oog voor cultuurverschillen.
 
B. Nazorg: Wat bieden we aan nabestaanden?
Antwoord op vragen van nabestaanden; zij moeten niet met vragen blijven zitten, omdat dit de verwerking van het verlies schaadt .
Wat is er in de behandeling naar voren gekomen? Wat is er gebeurd? Etc.
Of er wel of niet antwoorden op vragen van nabestaanden komen, zou niet afhankelijk moeten zijn van de wet, of de arts in kwestie, het zou een recht moeten zijn om de informatie te kunnen krijgen;
 
 
Datum: 8 juni 2018, 13.00 – 16.00 uur.
Adres: Mentrum Kliniek, Eerste Constantijn Huygens Huygensstraat 38, Ruimte 602, zaal 2.
Delegatie: Astrid, Toon, Jack en August.
 
 

Over Kop Huizen (good practice uit Belgie, dit is precies wat Astrid met de Rogier Hulst Foudation voor ogen heeft)


Vragen
1. Hoe werkt het?
De problemen van de jeugd zijn immers zo divers? Hoe wordt laagdrempeligheid gecombineerd met professionaliteit (om de zware gevallen te herkennen).
2. Wie vinden jullie via welke ‘ingang’ (huis, website, vragen).
3. Hoe wordt bekendheid gegeven aan dit initiatief, om de vindbaarheid door jongeren maximal te doen zijn?
Hoe vinden jullie ook degenen die niet naar het over kop huis komen?
4. Wat kost het (huisvesting en 24/7 bezetting lijken kostbaar)?
5. Waar komen de middelen vandaan?
6. Hoe worden jongeren en andere vrijwilligers geworven en opgeleid?
7. Welke belangrijke lessen zijn er geleerd in de afgelopen jaren? Successen, Valkuilen).
 
 
Slachtofferhulp Nederland
Donderdag 8 juni. 09.00 uur tot 12.00 uur
In de driehoek. Willemsplantsoen.
Delegatie: Astrid, Toon.
 
- Politie zou Slachtofferhulp Nederland moeten inseinen. Zij nemen vervolgens contact op en bieden mogelijkheid van hulp/ondersteuning/info aan
- Op Lotgenotenbijeenkomsten wijzen als mogelijkheid om verlies te verwerken.
- Overige informatie aanbieden/op mogelijkheden wijzen van ondersteuning (huisarts, rouwtherapeuten, etc.) bij rouwverwerking (informatiewijzer)
- Coordinatie van hulpverleners door Slachtofferhulp Nederland (om te voorkomen dat nabestaanden door meerdere organisaties worden benaderd).
 
 
Algemeen: Hoe beter bekendmaken dat er landelijke lotgenotenbijeenkomst is?
 
- Via grote partijen als Monuta, Dela (ook al hebben die zelf bijeenkomsten) .
- Huisartsen
- Ziekenhuizen
- Sociale Media
- Folderen en flyeren voor doelgroepen (ouders) die anders niet te bereiken zijn.