JAARVERSLAG 2022

2022 was voor de Foundation weer een mooi jaar vol waardevolle hoogtepunten. De RHF bloeit en groeit.
 
Het gehele jaarverslag 2022 lees je hier (PDF).
     

FEESTELIJKE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB

Video gemaakt door BredaNU en ORTS

Een mooie aflevering van 'Met Passie Gemaakt' met een uitgebreid fragment over de opening van het Roger That Inspiratielab Oosterhout.
     

NIEUWE VOORZITTER ROGIER HULST FOUNDATION

GEWELDIG NIEUWS
Foto: Kariem Ahmed

 
Heel blij en trots zijn wij dat we Marjan ter Avest als nieuwe VOORZITTER kunnen verwelkomen in ons bestuur van de Rogier Hulst Foundation. Marjan ter Avest was van 2007 tot en met 2022 directeur-bestuurder van MIND, de landelijke belangenorganisatie voor mentale gezondheid. Zij neemt het stokje over van Fleur Hulst.
 
Oprichtster Astrid van Vugt van Vugt van de Rogier Hulst Foundation licht toe dat de stichting zich inzet voor Suïcide Preventie. Wij streven ernaar om het taboe te doorbreken rondom zelfdoding en het organiseren van activiteiten voor Preventie Suïcide.We zijn blij dat we bij onze missie nu ook kunnen bouwen op de inhoudelijke en strategische kennis en kunde van Marjan ter Avest.
 
“Er zijn in Nederland zoveel jongeren die worstelen met hun mentale gezondheid. De getallen zijn zorgelijk. Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Veel jongeren vinden het lastig om over hun problemen te spreken. Daarom steun ik van harte de mooie initiatieven van de Rogier Hulst Foundation zoals de creatieve Inspiratie labs waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en waar ze elkaar kunnen inspireren. Ik ga me hier graag voor inzetten om nog meer jongeren te kunnen ondersteunen"
 
Marjan ter Avest, voorzitter Rogier Hulst Foundation
     

AANDACHT VOOR THEMA AVOND SOEPPER VOL


Een mooi artikel over onze thema-avond 'Mijn hoofd zit SOEPPER vol.2' door Rodi Media.
 
Alle aandacht is hard nodig,
 
Houdt de agenda in de gaten voor meer activiteiten.
     

HET DESIGN VAN ONS ROGER THAT INSPIRATIELAB HEEFT EEN INTERNATIONALE A'DESIGN AWARD GEWONNEN!

Wij feliciteren Ruud Winder onze grafische vormgever en tevens vriend van Rogier Hulst. Hij heeft de vormen gebruikt uit Rogier's logo. Rogiers grote trots. Zo mooi dat uit zijn logo prachtige verbindingen zijn ontstaan. DANKBAAR
 
INSPIRATION: Suicide is the number 1 cause of death among young people in the Netherlands. Rogier Hulst, valued colleague and friend of the design team, passed away much too young. His mother founded 'Roger That' to offer other young people the opportunity to receive shelter, a listening ear and coaching. As a young designer, Rogier had a unique logo. Since Roger That originated from the death of Rogier Hulst, the agency wanted the design to stem from his design.
 
UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION: Based on the typical R-logo of Rogier van Hulst, the designer made a block system that represents the multi-colouredness and diversity of the youngsters. Which way are you going? What movement is expected of you? The flexibility of the blocks stands for the freedom of moving, a message to all the (young) people; feel free to move to any direction. https://lnkd.in/e8VtDbM4 #rogierhulstfoundation.nl, #inspiratie-lab.nl #RTIdePeel, #RTIoosterhout, #RTIvenray, #RTIPanningen
     

BINNENKORT OPENING VIERDE ROGER THAT INSPIRATIELAB


In #panningen wordt binnenkort de vierde locatie geopend van het Roger That Inspiratielab! Samen met de initiatiefnemers Monique Verhaegh Lilian Rutten, Roel Nijssen en Nicole Heussen.
 
Onze directeur Astrid van Vugt bezocht deze toffe locatie. Al benieuwd? Check het filmpje #mentalegezondheid
     

ROGIER HULST FOUNDATION WINNAAR #christmascarchallenge


 
In de wolken waren wij toen wij te horen kregen van LeasePlan dat wij de winnaars zijn van de #christmascarchallenge!
Een jaar lang mogen wij gratis gebruik maken van een elektrische auto waarmee wij naar onze #rtiinspiratielabs te #brabant #limburg kunnen rijden.
 
Wij zijn heel dankbaar!
 
waarmee wij nog meer impact kunnen maken op de #mentalegezondheid!
 
Toeter je even als wij voorbij tuffen?
 
Check ons verhaal en de andere winnaars in de blog!
 
https://lnkd.in/eN74p74W
 
#rtidepeel #rtivenray #rtisomeren #rtioosterhout #rtipanningen
 

 
     

KICK-OFF VAN 'MIND US'

Trots op onze Inloop Alliantie!
Foto door Robin Utrecht

Afgelopen dinsdag 6 december was ik uitgenodigd op Paleis Noordeinde bij de Kick-Off van MIND Us, waar Koningin Máxima beschermvrouwe van is. Als mede grondlegger van onze Alliantie was dit een prachtige ervaring.
De Alliantie inloopalliantie.nl is goed ontvangen tijdens de plenaire zitting van de Kick-Off MIND Us op Paleis Noordeinde.
 
De alliantie streeft naar het verbinden, versterken en uitbreiden van laagdrempelige (inloop)voorzieningen die zich richten op de ontwikkeling en mentale gezondheid van alle jongeren.
 
De leden van de alliantie richten zich op vroegsignalering en bieden preventieve ondersteuning, ook wel nuldelijnszorg genoemd. Zij zijn ervan overtuigd dat preventie een essentiële rol speelt in het herstellen en versterken van de mentale gezondheid van jongeren. Hoe eerder jongeren kunnen praten over problemen, zorgen en (levens)vragen, hoe groter de kans is dat hun problemen niet escaleren.
 
Na een klein jaar voorbereidingstijd zijn Boilrs Hub, Stichting ease Nederland, Weave, Wij Zijn Jimmy's, Up to Us, Stichting Join Us, Rogier Hulst Foundation (ROGER THAT INSPIRATIELAB inspiratie-lab.nl en Stichting TEJO Nederland in december 2022 officieel van start gegaan.
 
Hieronder een kijkje bij de inloophuizen van de Alliantie
     

VEILIG BIJ MIJ - INTENS DANKBAAR VOOR JOUW BESTAAN, VERSCHEURD DOOR JOUW BESLUIT

Een gedichtenbundel van Mieke van Gils

Met de gedichtenbundel 'Veilig bij mij' neemt Mieke van Gils je mee in het rouwproces na het verliezen van haar kind. Haar gedichten raken je als lezer.
 
De opbrengst gaat naar de Rogier Hulst Foundation.
 
Je bestelt het boek bij boekscout.nl
     

TWEE NIEUWE INSPIRATIELABS ZIEN LEVENSLICHT

31 mei 2022
In mei……..
 
….Is er in de natuur veel nieuw leven. Vogels leggen een ei, er zijn veel kleuren bloemen en de bomen lopen uit. In mei hebben ook maar liefst 2 nieuwe Inspiratielabs het levenslicht gezien: bij de notarissen in Oosterhout en Venray zijn de stichtingsakten gepasseerd, zoals dat zo mooi heet en beide stichtingen zijn ook direct ingeschreven bij de kamer van koophandel. De (doop)namen zijn geen verrassing: Stichting Roger That Inspiratielab Oosterhout en Stichting Roger That Inspiratielab Venray.
 
In beide plaatsen gaan de Inspiratielabs nu de kwartiermakers fase in. Dat houdt in dat alles in gereedheid wordt gebracht om zo snel als mogelijk te starten met het ontvangen van jongeren, die elkaar kunnen Ont-moeten, Ontdekken wie ze zijn als persoon, waar hun talenten liggen en Ondernemen, in actie komen om te leren, te groeien als persoon.
 
Op de foto: Antoine Wintels, mede-initiatiefnemer van het Inspiratielab in Venray, tekent de oprichtingsakte.