KICK-OFF VAN 'MIND US'

Trots op onze Inloop Alliantie!
Foto door Robin Utrecht

Afgelopen dinsdag 6 december was ik uitgenodigd op Paleis Noordeinde bij de Kick-Off van MIND Us, waar Koningin Máxima beschermvrouwe van is. Als mede grondlegger van onze Alliantie was dit een prachtige ervaring.
De Alliantie inloopalliantie.nl is goed ontvangen tijdens de plenaire zitting van de Kick-Off MIND Us op Paleis Noordeinde.
 
De alliantie streeft naar het verbinden, versterken en uitbreiden van laagdrempelige (inloop)voorzieningen die zich richten op de ontwikkeling en mentale gezondheid van alle jongeren.
 
De leden van de alliantie richten zich op vroegsignalering en bieden preventieve ondersteuning, ook wel nuldelijnszorg genoemd. Zij zijn ervan overtuigd dat preventie een essentiële rol speelt in het herstellen en versterken van de mentale gezondheid van jongeren. Hoe eerder jongeren kunnen praten over problemen, zorgen en (levens)vragen, hoe groter de kans is dat hun problemen niet escaleren.
 
Na een klein jaar voorbereidingstijd zijn Boilrs Hub, Stichting ease Nederland, Weave, Wij Zijn Jimmy's, Up to Us, Stichting Join Us, Rogier Hulst Foundation (ROGER THAT INSPIRATIELAB inspiratie-lab.nl en Stichting TEJO Nederland in december 2022 officieel van start gegaan.
 
Hieronder een kijkje bij de inloophuizen van de Alliantie
     

VEILIG BIJ MIJ - INTENS DANKBAAR VOOR JOUW BESTAAN, VERSCHEURD DOOR JOUW BESLUIT

Een gedichtenbundel van Mieke van Gils

Met de gedichtenbundel 'Veilig bij mij' neemt Mieke van Gils je mee in het rouwproces na het verliezen van haar kind. Haar gedichten raken je als lezer.
 
De opbrengst gaat naar de Rogier Hulst Foundation.
 
Je bestelt het boek bij boekscout.nl
     

TWEE NIEUWE INSPIRATIELABS ZIEN LEVENSLICHT

31 mei 2022
In mei……..
 
….Is er in de natuur veel nieuw leven. Vogels leggen een ei, er zijn veel kleuren bloemen en de bomen lopen uit. In mei hebben ook maar liefst 2 nieuwe Inspiratielabs het levenslicht gezien: bij de notarissen in Oosterhout en Venray zijn de stichtingsakten gepasseerd, zoals dat zo mooi heet en beide stichtingen zijn ook direct ingeschreven bij de kamer van koophandel. De (doop)namen zijn geen verrassing: Stichting Roger That Inspiratielab Oosterhout en Stichting Roger That Inspiratielab Venray.
 
In beide plaatsen gaan de Inspiratielabs nu de kwartiermakers fase in. Dat houdt in dat alles in gereedheid wordt gebracht om zo snel als mogelijk te starten met het ontvangen van jongeren, die elkaar kunnen Ont-moeten, Ontdekken wie ze zijn als persoon, waar hun talenten liggen en Ondernemen, in actie komen om te leren, te groeien als persoon.
 
Op de foto: Antoine Wintels, mede-initiatiefnemer van het Inspiratielab in Venray, tekent de oprichtingsakte.
     

MOGELIJK 2 NIEUWE INSPIRATIELABS

14 april 2022
Het Inspiratielab in Someren is een pilotproject om de ideeën die de initiatiefnemers hadden in de praktijk te brengen en bij te stellen waar nodig. Het Inspiratielab wil via een innovatieve aanpak bijdragen aan versterking van de mentale gezondheid van alle jongeren tussen de 11 en 25 jaar.
 
Met name door alle positieve publiciteit – waaronder de feestelijke opening in oktober 2021en de interesse van koningin Maxima – ontstond er veel interesse om dergelijke initiatieven ook elders te starten.
 
Zo zijn er in Oosterhout (N-Br.) en Venray (L.) haalbaarheidsonderzoeken gestart: een mooi woord om te bepalen of in die plaatsen behoefte is aan een Inspiratielab voor jongeren én of er ook jongeren, vrijwilligers, een stoere locatie en financiële middelen zijn om te kunnen starten. Eind maart waren de initiatiefnemers een heel eind: er waren zelfs al locaties gevonden waarin gestart kon worden:
 
Oosterhout

Blijf het nieuws op deze website volgen. Zodra er meer nieuws is maken we dat hier bekend.
     

WERKBEZOEK KONINGIN MÁXIMA

Topsecret, gisteren onthuld
1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Ik was uitgenodigd om met Koning Maxima aan tafel te zitten om over ons bijzondere doeltreffende initiatief te spreken. Ook 2 fantastische jongeren uit ons Inspiratielab de Peel waren hierbij aanwezig. Het was een onwijs bijzondere en waardevolle ontmoeting. Roger That Inspiratielab staat echt op de kaart!
 
NEEM EEN KIJKJE
www.inspiratie-lab.nl
 
PERSBERICHT Woensdagmiddag 24 november bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een werkbezoek in het kader van de mentale gezondheid van jongeren. Centraal stonden diverse laagdrempelige initiatieven voor en door jongeren om hen meer te laten praten over en te werken aan hun mentale gezondheid. Deze initiatieven zijn door MIND aangemerkt als goede voorbeelden.
 
Lees verder:
www.koninklijkhuis.nl
www.wijzijnmind.nl
Foto's van Robin Utrecht (MIND).
     

HANDREIKING VOOR NABESTAANDEN

Als je iemand verliest door Zelfdoding.
     

HERKANZING PUBLIEKSPRIJS

STEM NU! ZEG HET VOORT
Door een softwarefout kon op 7 december de stemming voor de publieksprijs van de herstelspecial met initiatieven zoals het Inspiratielab niet doorgaan.
 
Nu is er gelegenheid om te stemmen. Maak daartoe gebruik van onderstaande link naar het stemformulier. Het Inspiratielab heeft nummer 27 in de lijst (en je moet kennelijk nog 3 andere initiatieven aankruisen...). Kies deze naar eigen 'inzicht'.
 
Je hebt tot en met morgen, dinsdag 21 december a.s. de tijd om het stemformulier in te vullen, maar doe het NU! Het kost 2 minuten. De publieksprijs is maar liefst 5.000 euro en die zouden we heel graag winnen...! We kunnen er veel activiteiten voor jongeren mee organiseren. Velen hebben het in deze tijd niet gemakkelijk.
 
Stem via deze link op jouw favorieten voor de Publieksprijs van de Herstelspecial 2021! ALVAST SUPER DANK JE WEL!
     

ROGER THAT INSPIRATIELAB KANSHEBBER HERSTELSPECIAL PUBLIEKSPRIJS

We rekenen op je!
Daar zijn we weer! En met een goede reden. Het Roger That Inspiratielab is kanshebber op 'de herstelspecial publieksprijs' van 5.000 euro, uitgeschreven door MIND en Zorgverzekeraar VGZ. Daar kunnen we heel veel voor onze doelgroep voor doen.
 
Meld je nu via deze link aan en stem op 7 december (tussen 14.00 en 15.30 uur) op het Inspiratielab! Je bent dan waarschijnlijk thuis—digitaal aan het werk— dus we rekenen op je!
 
Dank alvast voor je steun!
Rogier Hulst Foundation
ROGER THAT INSPIRATIELAB
 
https://mindplatform.nl/nieuws/uitreiking-herstelspecial-2021
     

LANDELIJKE ENQUÊTE ONDERSTEUNING NABESTAANDEN

Lieve Lotgenoten,
 
Zouden jullie ons willen helpen?
Gaat om het volgende:
 
BELANGRIJK de ONDERSTEUNING van NABESTAANDEN na het overlijden van een dierbare door ZELFDODING verdient meer aandacht. Om de behoeften van nabestaanden beter in kaart te brengen is er een landelijke enquête ontwikkeld waarmee we zicht willen krijgen op de geboden hulp, steun en zorg in de periode na het overlijden.
 
Het initiatief hiervoor is genomen door nabestaanden organisaties: Rogier Hulst Foundation, Stichting Aurora, Stichting Zorg & Zelfdoding en de Ivonne van de Ven Stichting. Zij hebben hun krachten gebundeld met onder andere 113 Zelfmoordpreventie en Slachtofferhulp Nederland.
 
Ben je iemand verloren door zelfdoding? Help ons dan alsjeblieft mee door de enquête in te vullen en zo jouw ervaring met ons te delen. Het maakt niet uit of je recent iemand bent verloren of lange tijd geleden, op wat voor manier dit is gebeurd, of wat je relatie met de overleden persoon was. Alle reacties nemen we mee in onze plannen om de ondersteuning voor nabestaanden te verbeteren. Samen hopen we zoveel mogelijk nabestaanden in Nederland te bereiken.
 
DOE JE MEE?
Ga naar https://113.qualtrics.com/jfe/form/SV_0BaoSseeOXzeLPw
 
Ook fijn als jullie dit zoveel mogelijk willen delen met andere lotgenoten.
 
De Rogier Hulst Foundation zit in de coalitie met grote organisaties. We worden echt nu serieus genomen Onze ervaringen worden meegenomen.
 
Wij wensen jullie vooral heel veel licht!
     

EEN INKIJKJE VAN ONS SFEERVOLLE INSPIRATIELAB

6 klassen en docenten van het Varendonckcollege Someren/Asten waren op bezoek
1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7