WERKBEZOEK OVERKOPHUIS GENT

Een verslag van Gabriëla Aquirrezabal (www.bettersocialdesign.nl)
Als je werkzaam bent in jeugdzorg of bezig bent met geestelijke gezondheid, wil je deze post niet missen! Een buitengewoon bezoek aan OverKop in Gent (gent.overkop.be) samen met Astrid van Vugt en het team van RogerThat Inspiratielab. Samen hebben we de unieke aanpak en warme sfeer van dit inloophuis voor jongeren mogen ervaren. Dit inloophuis voor jongeren is niet alleen populair in België, maar ook een lichtend voorbeeld van betrokkenheid, innovatie en menselijkheid. 
 
Wat begon als een inloophuis voor jongeren in Gent is nu uitgegroeid tot een netwerk van 32 huizen, met plannen om eind dit jaar zelfs 55 locaties te hebben. Een bewijs van de groeiende behoefte aan dergelijke ondersteuning!
 
In onderstaande post deel ik enkele hoogtepunten die ons bezoek zo inspirerend maakten. Een speciale dank aan Jannes Vanmelle en Joy De Pau voor de inspirerende rondleiding en gesprekken. You rock!
 
     

Boekpresentatie 'Nu ben ik mijn kinderen kwijt' van Jack Keijzer bij SBS 6

Deel van de opbrengst komt ten goede aan de Rogier Hulst Foundation
Op vrijdag 8 december was er bij Hart van Nederland aandacht voor het boek 'Nu ben ik mijn kinderen kwijt' van Jack Keijzer. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Rogier Hulst Foundation.
 
'Nu ben ik mijn kinderen kwijt' is onder andere te koop bij Bruna. Bekijk het fragment hieronder.
 

De gehele uitzending van Hart van Nederland valt ook terug te kijken.
     

DIRECTEUR ASTRID BY PROGRAMMA NADIA

over de monarchie en de rol van de koningin voor het Rogier That Inspiratielab
Zondag 10 dec 21.45 NPO 3 zit ik in het programma NADIA Moussaid De discussie die gevoerd gaat worden is Monarchie of Republiek? Voor alle twee de opties valt wat te zeggen. Echter ik kies toch voor de Monarchie. Mijn liefde voor het koningshuis stamt al vanuit mijn kindertijd. Mijn vader had een sportzaak in Baarn en daar waren, toen nog Koningin Juliana, prinses Beatrix. Prinses Irene en de prinsjes vaak in onze zaak te vinden voor allerlei sportartikelen.
 
Nu heb ik een aantal keren Hare Majesteit Koningin Máxima ontmoet als founder van ons prachtig initiatief ROGER THAT INSPIRATIELAB met 2 jongeren uit ons RTI Someren in de Peel hebben wij aan tafel gezeten over ons Inspiratielab en bij onze lancering ALLIANTIE LAAGDREMPELIGE INLOOPMOGELIJKHEDEN voor MENTALE GEZONDHEID JONGEREN Alliantie in Paleis Noord Einde. Wat ik zo fantastisch vind dat onze Koningin Máxima zich zo inzet voor Mentale Gezondheid voor Jongeren.
 
Ik vind haar dapper om zich kwetsbaar op te stellen. Daar heb je moed voor nodig. Zij heeft haar zus Inés verloren aan Suïcide en ik heb mijn zoon verloren door Zelfdoding. Het schept zeker een band, dat je bij elkaar herkenning en erkenning en begrip vindt. Door haar inzet zijn er vele deuren opengegaan en daar ben ik ontzettend blij mee
 
Ben je benieuwd? kijk naar NADIA op zondag 10 december 21.45 op NPO 3 met Justine Marcella en Pieter Verhoeve. Je kunt de gehele aflevering van Nadia terugkijken via NPO START.
 
Hieronder het fragment met onze Astrid en enkele foto's en fragmenten uit de studio.
 

     

Boekpresentatie Jack Keijzer 'Nu ben ik mijn kinderen kwijt'

Onlangs was de boekpresentatie van 'Nu ben ik mijn kinderen kwijt' van Jack Keijzer over het verlies van zijn twee zoons en hoe hij om heeft leren gaan met het immense verdriet. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Rogier Hulst Foundation.
 
'Nu ben ik mijn kinderen kwijt' is onder andere te koop bij Bruna.
 
Boekpresentatie

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Rosa Jansen, voorzitter Raad van Bestuur van Slachtoffer Hulp Nederland

Signeren
     

WERKBEZOEK MIND US PALEIS NOORDEINDE

De oranje zon scheen voor de Mentale gezondheid voor jongeren MIND Us organiseerde weer een mooi werkbezoek in Paleis Noordeinde Samen met 9 koploper gemeentes en Koningin Máxima werd er gepraat over mentale gezondheid.
 
Fijn dat Lilian Rutten, van ons ROGER THAT INSPIRATIELAB PEEL&MAAS één van de afgevaardigen aanwezig mocht zijn om enthousiast te vertellen over onze laagdrempelige inloop en steun voor en door jongeren. Met elkaar maken we het verschil voor de nieuwe generatie! rogerthat.nl
 
#rogerthatinspiratielab #rogerthatinspiratielab #laagdrempeligeinloopmogelijkheden #mentalegezondheidjongeren #voorendoorjongeren
     

WERKBEZOEK ROGER THAT INSPIRATIELAB SOMEREN

Hele fijne vruchtbare middag gehad
Het thema van ons werkbezoek met de jongeren was hoe jongeren elkaar kunnen inspireren. Wat een prachtige openhartige gesprekken kwamen hieruit voort. Zooo mooi om jongeren van hun kwetsbare kant te zien. Afgesproken is dat ze eerst een podcast gaan maken. Er waren al zoveel ideeën. De jongeren gaan de afleveringen podcast zelf maken onder begeleiding van Jan Willem, filmmaker, cameraman.
 
     

GESLAAGDE DAG VAN DE NABESTAANDEN "SAMEN DELEN, SAMEN HELEN"


Het was een bijzondere mooie lotgenotendag met een lach en een traan. Ons programma was zeer afwisselend.
 
Het begon met prachtig pianospel van Mark Lobenstein en het ontsteken van lichtjes voor onze dierbaren, symbolisch dat ze bij ons waren. Er waren verhalen en aparte gesprekken met elkaar met nabestaanden die een ouder, kind, partner, vriend, broer/zus hebben verloren door suïcide
 
Anne Roos van 113 Zelfmoordpreventie hield een interessante workshop over psychosociale autopsie. Workshop digitale nalatenschap werd geleid door expert Sander van der Meer en workshop Achterblijvers, waar verhalen werden verzamelend, wat achterblijvers gemist hebben en waar ze bij geholpen hadden willen worden, werd verzorgd door Caroline De Bes en Jaqueline Schweig. Er was vanuit ons een inspirerende boekenmarkt met de schrijvers Resi Lankester, Nynke Kuipers en Rob Edens. Tussentijds fijn stukje verfrissend entertainment van Marja Fuchs en Mevrouw Foeks. Tevens een inspirerende Fotopresentatie door Wiosna van Bon.
 
In de ruimtes stonden banners met portretten en QR-codes naar de audio-verhalen achter de gezichten. Dit is een project/initiatief van Eline Snijders.
 
Na een intensieve dag was het tijd voor een lekker drankje en napraten. Wat een fijne complimenten hebben we gekregen. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag. Georganiseerd door Coalitie Nabestaanden Stichting Aurora, Rogier Hulst Foundation, Stichting Zorg en Zelfdoding, @Ivonne van de Ven
 
Wij willen onze geweldige sponsor Zorg Diensten Groep ongelofelijk bedanken voor jullie gastvrijheid (Max de Waal en Sander van der Meer)
 
Graag tot volgend jaar!
 
     

"MIJN HOOFD IS SOEPPER VOL"


Acht november was er weer een inspirerende bijzondere Thema avond in SOEPP
 
Georganiseerd door een prachtige samenwerking met de Hoofdzaak Alkmaar en omstreken, Rogier Hulst Foundation en SOEPP. Dit keer ging het over EENZAAMHEID.
 
Wat een mooie verbindende avond mochten we ervaren met 2 herstelverhalen, waarbij we ervaarde dat je eenzaamheid op verschillende manieren kan ïnterpreteren. Eenzaam zijn omdat de drempel te hoog is om de verbinding te zoeken, ook eenzaam zijn in je rouw etc. Ook werd het gevoel geuit in een mooi spoken woord van Teike Tjerk Van BadenTeike van Baden, @annaleenmusic verzorgde een prachtig gevoelig muzikaal liedje En tot slot werden alle aanwezigen uitgenodigd om met elkaar een tekst te maken over gevoelens van eenzaamheid. Zo mooi om te zien en te ervaren dat je met elkaar een pakkende tekst kan maken Één licht ik eruit
 
EENZAAMHEID is een onzichtbare mantel, maar moeilijk afneembaar.
 
Pas jij hem ook? Wil je hem een tijdje lenen?
 
Ik weet dat niemand hem wil lenen.
 
Of hang je hem af en toe aan de kapstok
 
Zie je andere ook in hun mantels?
Ik zet mijn mantel voor anderen in
 
Ik zoek naar mensen die ook zo”n mantel dragen.
Wordt het misschien tijd voor een nieuwe mantel met kleur en mouwen?
 
Die je weg kan leggen en die past.
Zie jij mij met een mantel?
     

JAARVERSLAG 2022

2022 was voor de Foundation weer een mooi jaar vol waardevolle hoogtepunten. De RHF bloeit en groeit.
 
Het gehele jaarverslag 2022 lees je hier (PDF).
     

FEESTELIJKE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB

Video gemaakt door BredaNU en ORTS

Een mooie aflevering van 'Met Passie Gemaakt' met een uitgebreid fragment over de opening van het Roger That Inspiratielab Oosterhout.