ROGER THAT INSPIRATIELAB

Roger That Inspiratielab, een initiatief van de Rogier Hulst Foundation, vergroot de veerkracht van jongeren van 11 tot 25 jaar. Basis daarvoor zijn de drie O’s van het Inspiratielab: Ontmoeten, Ontdekken en Ontplooien.
 
Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar activiteiten van, voor en dóór jongeren worden georganiseerd. Een eigentijds lab waar jongeren hun talenten ontdekken, creatief zijn en zich ontplooien. Een vertrouwde plek waar jongeren antwoorden op ‘levens’vragen ontdekken en hun zelfredzaamheid in onze uitdagende maatschappij versterken.
 
 
Doel

Doelstellingen van het Roger That Inspiratielab zijn:
  • Participatie en diversiteit vergroten, door het Lab open te stellen voor alle jongeren, als ontmoetingsplek en vrijplaats, waar ze zichzelf kunnen zijn, een praatje kunnen maken met leeftijdgenoten, kunnen relaxen, een luisterend oor vinden en – als ze daar behoefte aan hebben – hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.
  • De zorg die jongeren eventueel nodig hebben beter vindbaar en sneller toegankelijk maken, zodat problemen niet erger worden, wachttijden korter zijn en jongeren niet iedere keer opnieuw hun hele verhaal hoeven te vertellen.
  • Jeugd- en jongerenwerk innoveren, door een integrale aanpak te ontwikkelen, gebaseerd op de principes van positieve gezondheid, waarbij welbevinden, zorg, onderwijs en arbeidsmarkt zijn geïntegreerd en ervaringsdeskundige jongeren een sleutelrol vervullen.
  • Versterken van de veerkracht van jongeren, zodat ze sneller weer mee kunnen doen: in relaties, in onderwijs, in werk. En weten hoe ze in de toekomst bij problemen moeten handelen.

 

Welke gemeenten worden koplopers in preventie?

ONZE FILM maakt heel helder hoe het kan! Wij hebben een eenvoudige, maar zeer DOELTREFFENDE OPLOSSING voor de ENORME DRUK op de JEUGDZORG. Kosten besparen op dure jeugdzorg: een win-win situatie.
 
Fijn als je de video wilt DELEN via LinkedIn of Facebook
 
We zijn trots op alle Lotgenoten, het Roger That Team en onze topper Jan Willem, onze cameraman!!!
 
ANBI gegevens Stichting Roger That Inspiratielab De Peel
Publicatiegegevens Stichting Roger That Inspiratielab De Peel (PDF).
Beleidsplan Roger That Inspiratielab De Peel (PDF).

Impressie van startersfase Pilot Roger That Inspiratielab de Peel
 

Bekijk voor de geschiedenis van het Roger That Inspiratielab onze pagina Startersfase.