ROGER THAT INSPIRATIELAB


 
Wij maken ons sterk om ROGER THAT HUIZEN zo snel als mogelijk te realiseren. Wij hebben als doel om de wereld, maar vooral de kwetsbare groep van 11 tot 25 jaar, mentaal mooier en sterker te maken." Samen met jouw hulp en die van vele jongeren willen we op diverse locaties in Nederland bruisende en veilige plekken creëren voor jongeren.
 
Waarom ROGER THAT HUIZEN?
Jongeren komen zelden naar de zorg en de klassieke zorgsector kan jongeren maar moeilijk bereiken. Daarom zorgen wij ervoor dat de zorg naar de jongeren toekomt via een laagdrempelig vrijetijdsaanbod.
 
Er zijn op dit moment nog te veel jongeren die helemaal niet of niet graag naar de huisarts of een coach stappen als ze niet goed in hun vel zitten, ook niet als ze psychische problemen hebben. Psychische klachten zijn ook niet altijd bekend bij ouders, vrienden en mentoren op school. Dit ondanks prachtige voorlichtingscampagnes als “Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar”. Veel jongeren hebben behoefte aan een luisterend oor, zonder verdere verplichtingen.
 
Met de ROGER THAT HUIZEN willen wij deze barrière doorbreken in ons streven naar een zorgzame samenleving. De huizen worden bemand door een team van enthousiaste professionals en goed gemotiveerde, jonge ervaringsdeskundigen. Er komt ook een digitaal Roger That huis, “waar jongeren hun hart kunnen luchten”. De bedoeling is ook om snel en rechtstreeks door te kunnen verwijzen naar de juiste hulpverleners, indien dat nodig is."
 
Wij zijn vele zaadjes aan het planten. Zo mooi, dat er al een aantal zaadjes beginnen te groeien. Graag wil ik jullie op de hoogte houden. Wij hebben veel helpende handen nodig :)
 
Ons Promo Video is gemaakt door Jan Willem de Winter. Hij is een bekende cameraman, en zijn wens is om de ROGER THAT HUIZEN op de kaart te zetten. ZO GAAF. Tevens is hij vrijwilliger van Stichting Sensoor, bij de Luisterlijn.
ANBI gegevens Stichting Roger That Inspiratielab De Peel
Publicatiegegevens Stichting Roger That Inspiratielab De Peel (PDF).
Beleidsplan Roger That Inspiratielab De Peel (PDF).
 
 

Impressie van startersfase Pilot Roger That Inspiratielab de Peel 

Voorbereidingen Roger That Inspiratielab de Peel gestart

In de eerste helft van 2021 wordt ons eerste ROGER THAT INSPIRATIELAB de PEEL geopend in Zuid-Oost Brabant. Wat een enthousiasme, wat een bedrijvigheid en wat een gedrevenheid!
 
Een prachtig voorbeeld, en plek waar onze jongeren kunnen bouwen aan onze Toekomst! Achter de schermen is heel hard gewerkt met als gevolg dit prachtige resultaat! Volgend jaar de grote opening!!
 
WELKE GEMEENTE VOLGT...... ....?
 
 

Welke gemeenten worden koplopers in preventie?

ONZE FILM maakt heel helder hoe het kan! Wij hebben een eenvoudige, maar zeer DOELTREFFENDE OPLOSSING voor de ENORME DRUK op de JEUGDZORG. Kosten besparen op dure jeugdzorg: een win-win situatie.
 
Fijn als je de video wilt DELEN via LinkedIn of Facebook
 
We zijn trots op alle Lotgenoten, het Roger That Team en onze topper Jan Willem, onze cameraman!!!
 
 

Presentatie Roger That Inspiratielab
Waarom is verandering in de jeugdzorg nodig? Je leest het antwoord hierop in onze presentatie Roger That Inspiratielab (PDF).
 
 

Roger That inspiratielab workshop
Deze woensdag organiseerde de GGD Zaanstreek en Waterland samen met de Rogier Hulst Foundation de Roger That Inspiratielab Workshop. Doel was om onze innovatieve, verbindende, preventieve en participatieve oplossing een realiteit te maken. De themamiddag was drukbezocht.
 
Bekijk een impressie van deze mooie middag.
 
 

Werksessie 'Project Roger That'
Wat een waardevolle dag! Onze Werksessie 'Project Roger That' was een succes! Wij waren te gast bij Boilrshub. Onze gastvrije gastvrouwen waren Nicole Peeters en Eva Singh. De dag werd verzorgd door Projectleider Huub van Esten, Fleur Wiesbaden en Nicole Mulder. De kracht van de jeugd was indrukwekkend. Brainstormen zonder kaders werkt inspirerend, creatief en geeft veel ideeën. Bekijk de sfeerimpressie van deze mooie dag.
 

 
 

Roger That project presentatie
Wij doen met ons Roger That project mee aan de VOORbeeld verkiezing van 2019. Vanaf 26 maart tot en met 10 april kun je op ons stemmen via de website van VOOR.
 


 

Eerste bijeenkomst stuurgroep
Afgelopen vrijdag 22 februari was onze Stuurgroep voor het eerst bij elkaar. Ik mag echt zeggen: 9 inspirerende, gedreven, enthousiaste leden bij elkaar, met een bak aan ervaring. Ik voel mij gezegend en zie heel veel potentie voor het uitkomen van onze droom! Dit wilde ik graag even met jullie delen.

 
 

Bezoek Overkop Gent
Wat hebben wij genoten van ons Gents OverKop avontuur. Wat een gastvrijheid, gedreven hulpverleners, jongeren, initiatiefnemers. Wat wordt OverKop gewaardeerd bij zoveel organisaties als gemeente. We hebben ons ogen uitgekeken in hun prachtige pand midden in het oude stadscentrum van Gent en wat zijn ze al ver met hun organisatie.
 
Lees en kijk verder voor een impressie van deze waardevolle dag.
 
 
 

Impressie laatste bijeenkomst ROGER THAT HUIZEN
Op 25 januari hadden we weer een zeer inspirerende bijeenkomst gehad om verder te brainstormen over de ROGER THAT HUIZEN.
 
Dit keer was de insteek om in te gaan op praktische vraagstukken en te komen tot een plan van aanpak. In groepjes mochten we ons buigen over vragen zoals 'wie zouden geschikt zijn als ambassadeur voor onze stichting?', 'welke media en andere organisaties willen we als partner?' en 'hoe brengen we bestaande zorgverlenende partijen hiervoor bij elkaar?'
 
Hieruit kwamen vele goede ideeën. Mooi ook om te zien hoeveel mensen zich hard willen maken voor ROGIER THAT HUIZEN. Om de vaart erin te houden volgt binnen enkele weken een nieuwe bijeenkomst. Meer hierover volgt binnenkort.
 
Hieronder een impressie van deze geweldige dag.