FEESTELIJKE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

1 / 12
Officiële opening
2 / 12
Sfeervol Lab
3 / 12
In alle ruimten was een activiteit
4 / 12
Geweldige optredens
5 / 12
Ons shirts met een
mooie boodschap
6 / 12
Ons Lab by night
7 / 12
Gezellige onderonsjes
8 / 12
Ons Geweldige Peel Team
9 / 12
Één van onze sponsors. Zij hangen in onze ere galerij
10 / 12
Inschenken van inspiratie welkomstdrankjes
11 / 12
Heerlijk Chillen
12 / 12
Founder met dochter. Rogier is er ook bij. Het logo van
Roger That Inspiratielab is ontstaan uit zijn logo (Design Ruud Winder)

WE DID IT! Onze FEESTELIJKE OPENING van het Roger That Inspiratielab de Peel is voor mij een onvergetelijke dag geweest. Ik vond het heel speciaal, om het lintje voor de ingang symbolisch te mogen doorknippen om onze nu al succesvolle Inspiratielab officieel te openen. Een droom die echt is uitgekomen om als Aanjaagster een fijne, veilige en vertrouwde Ontmoetingsplek plek voor jongeren, én door jongeren te kunnen creëren in Someren. Ik voelde mij happy en ongelofelijk trots op ons mooie inspirerende Peel team. Het bruiste van samenhorigheid en inspiratie.
 
Ik was ontroerd door de hoge opkomst van familie, vrienden, lotgenoten en geïnteresseerden die ons kwamen feliciteren, hartverwarmend met bloemen, lieve wensen, kaartjes, cadeautjes en een kijkje kwamen nemen in het sprankelende Lab. Ik heb vooral genoten van alle jongeren en van alle mooie optredens.
 
Als Mama van Rogier, Astrid van Vugt, voorzitter Rogier Hulst Foundation
     

AFTERMOVIE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

Wat een verassing! Twee jongeren uit ons Roger That Inspiratielab, Alec Schmitz en Iris van den Boomen, verblijden ons met een Afermovie van onze Feestelijke Opening.

Zo ontroerend en zo gaaf hoe ze de sfeer in beeld hebben gebracht.

Dit werkt zo goed om ons waardevolle oplossingsgerichte initiatief onder de aandacht te brengen. DANK JULLIE WEL
     

INSPIRATIELAB BIJ NOS JOURNAAL


Afgelopen vrijdag waren we in het NOS Journaal van 20.00. Hoe mooi dat hier breed aandacht voor is.
 
Aanleiding zijn de zorgelijke CBS cijfers over depressieve klachten onder jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.
 
Door middel van samenwerking met diverse partijen en een uniek activiteiten-, begeleidings- en informatie aanbod wil het Inspiratielab op een innovatieve manier investeren in jongeren en hun mentale veerkracht versterken, zodat ze sterker in hun schoenen staan en meer leren, werken en leven vanuit hun hart.
     

NIEUWE ROMAN 'ONDERSTEBOVEN' VAN ANNERIEKE DE VRIES

Op 10 september verschijnt de roman 'Ondersteboven' van Annerieke de Vries
‘Er huist een draak in mijn hoofd.’ Davey, de jongste zoon van Merel, wordt geplaagd door onontkoombare drukte van gedachten en prikkels van buitenaf. Op 25-jarige leeftijd, in de bloei van zijn carrière als kunstenaar en vormgever, kiest hij ervoor om uit het leven te stappen. De wereld van Merel stort in.
 
Merel komt erachter dat er veel tieners en jongeren zijn die worstelen met zichzelf en de wereld om hen heen. Ze denkt groots en zet al haar creativiteit en ervaring in om iets voor hen te kunnen betekenen. Dan slaat het noodlot toe. Merel zit financieel aan de grond en ervaart dat rouw zich niet laat regisseren. Lukt het haar om uit de diepe put van verdriet te klauteren? Kan zij haar idealen waarmaken?
 
Ondersteboven is een meeslepende roman over wanhoop, angst, achterblijven en levenskracht.
 
De roman is naar het idee van Caroline de Bes tot stand gekomen. De ervaringsverhalen van Astrid van Vugt zijn gebruikt/geïnspireerd als rode draad door het boek. De personen en de scènes zijn door de schrijfster ingekleurd. Het nawoord heeft Astrid geschreven. 10% van de verkoopwaarde gaat naar de Rogier Hulst Foundation.
 
Annerieke de Vries (1964) heeft 38 jaren met plezier in de gezondheidszorg gewerkt. Nu volgt zij haar hart en passie door boeken te schrijven en lezingen te geven.
 
Sluipwesp 2018 en De donkere dagen (verhaal) 2019 bij De Crime Compagnie, Een voltooid leven, Een roman over een doorleefd afscheid 2019 bij Futuro Uitgevers
 
www.anneriekedevries.nl
     

FEESTELIJKE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

02/10 14:00-20:00
Het roger that inspiratielab de peel is een Nieuw initiatief. Van, voor en door jongeren In de leeftijd van 11 - 25 jaar. Het inspiratielab Richt zich op het versterken van de Mentale veerkracht van jongeren.
 
In de afgelopen periode hebben we in alle stilte proefgedraaid. Ondanks alle beperkingen waren er toch vele bezoekers en we durven wel te zeggen dat het Inspiratielab nu al de nodige enthousiaste fans heeft. De schrijvende pers is al op bezoek geweest en op social media is ook het nodige over het Inspiratielab te doen.
 
We vinden daarom dat het nu tijd is dat iederéén in de Peelregio kennis met ons en het Inspiratielab maakt en daarom is er op zaterdag 2 oktober een feestelijke opening. Vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur ben je hartelijk welkom. Om kennis te maken met de mensen achter het initiatief, te horen en te zien wat jongeren doen in de Oude Smederij en uiteraard om te genieten van muziek, de ontspannen sfeer, een drankje en een hapje. Kortom laat je ook inspireren!
 
Neem gerust ook een kijkje op de onlangs gelanceerde website inspiratie-lab.nl.
 
GRAAG TOT ZIENS OP 2 OKTOBER IN HET ROGER THAT INSPIRATIELAB WILHELMINAPLEIN 27C SOMEREN.

     

GEZOCHT: VOORZITTER ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL


 
Wij zoeken een voorzitter: iemand die buiten gebaande paden durft te gaan en jong van geest is (PDF vacature).
     

NIEUWE VACATURES


 
 
Wij zoeken een penningmeester (PDF vacature) en een bestuurssecretaris (PDF vacature) om onze Foundation verder te professionaliseren.
     

NAASTENKANAAL SUÏCIDE

CARING COMMUNITY FESTIVAL - 25 MAART 2021

Vorige week donderdag 25 mrt om 18:30 uur was onze bijdrage voor het festival Caring Community uitgezonden op het daarvoor bestemde "naasten-kanaal". In deze uitzending besteden we aandacht aan suïcide en dan specifiek aan de ondersteuning aan naasten en nabestaanden.
 
We bespreken daarin bijvoorbeeld het taboe op suïcide en het belang van lotgenotencontact. Het festival is een initiatief van het netwerk GGZ-vriendelijke gemeente en onze bijdrage is het enige item dat direct verband houdt met suïcidepreventie.
     

PLEIDOOI VOOR BETERE PREVENTIE

In het blad Kinderarts & Samenleving wordt aandacht besteed aan betere preventie van doodsoorzaak nummer 1 met medewerking van Kinderarts Ginny Nolles, Ervaringsdeskundige Astrid van Vugt, Klinisch psycholoog en manager Hulpverlening bij 113 Maryke Wolters-Geerdink Dit waardevolle Artikel (pdf) is geschreven door journalist Michel Van Dijk.
     

FILM DE WENDING

Doen jullie mee? Een waardevol gebaar aan onze jongeren, die door Zelfdoding uit het leven zijn gestapt, door de makers van Film de Wending.
Onze Foundation werkt intensief samen met de Peel Pioniers in ons Roger That Inspiratielab. De Peelpioniers is een sociale onderneming vóór en dóór jongeren.
 
De jongeren hebben een zeer waardevolle speelfilm gemaakt tegen Pesten. Het thema Zelfdoding komt ook aan bod in de film en het is de bedoeling van de makers om het thema bespreekbaarder te maken. Ik ben bij de Perspresentatie geweest en het is hartverwarmend hoe zij dit op het doek hebben kunnen vastleggen. Aan het einde van de film willen zij een extra stukje bewustwording creëren door foto’s en namen te laten zien van jongeren die dit lot is overkomen. Zij willen laten zien dat het verhaal in de film ‘ieders’ verhaal zou kunnen zijn.
 
Zij hebben speciaal een e-mailadres aangemaakt om de foto’s/namen naar toe te sturen, dat is wending@peelpioniers.nl of rogierhulstfoundation@gmail.com
 
Lees meer..