MOGELIJK 2 NIEUWE INSPIRATIELABS

14 april 2022
Het Inspiratielab in Someren is een pilotproject om de ideeën die de initiatiefnemers hadden in de praktijk te brengen en bij te stellen waar nodig. Het Inspiratielab wil via een innovatieve aanpak bijdragen aan versterking van de mentale gezondheid van alle jongeren tussen de 11 en 25 jaar.
 
Met name door alle positieve publiciteit – waaronder de feestelijke opening in oktober 2021en de interesse van koningin Maxima – ontstond er veel interesse om dergelijke initiatieven ook elders te starten.
 
Zo zijn er in Oosterhout (N-Br.) en Venray (L.) haalbaarheidsonderzoeken gestart: een mooi woord om te bepalen of in die plaatsen behoefte is aan een Inspiratielab voor jongeren én of er ook jongeren, vrijwilligers, een stoere locatie en financiële middelen zijn om te kunnen starten. Eind maart waren de initiatiefnemers een heel eind: er waren zelfs al locaties gevonden waarin gestart kon worden:
 
Oosterhout

Blijf het nieuws op deze website volgen. Zodra er meer nieuws is maken we dat hier bekend.
     

WERKBEZOEK KONINGIN MÁXIMA

Topsecret, gisteren onthuld
1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Ik was uitgenodigd om met Koning Maxima aan tafel te zitten om over ons bijzondere doeltreffende initiatief te spreken. Ook 2 fantastische jongeren uit ons Inspiratielab de Peel waren hierbij aanwezig. Het was een onwijs bijzondere en waardevolle ontmoeting. Roger That Inspiratielab staat echt op de kaart!
 
NEEM EEN KIJKJE
www.inspiratie-lab.nl
 
PERSBERICHT Woensdagmiddag 24 november bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een werkbezoek in het kader van de mentale gezondheid van jongeren. Centraal stonden diverse laagdrempelige initiatieven voor en door jongeren om hen meer te laten praten over en te werken aan hun mentale gezondheid. Deze initiatieven zijn door MIND aangemerkt als goede voorbeelden.
 
Lees verder:
www.koninklijkhuis.nl
www.wijzijnmind.nl
Foto's van Robin Utrecht (MIND).
     

HANDREIKING VOOR NABESTAANDEN

Als je iemand verliest door Zelfdoding.
     

HERKANZING PUBLIEKSPRIJS

STEM NU! ZEG HET VOORT
Door een softwarefout kon op 7 december de stemming voor de publieksprijs van de herstelspecial met initiatieven zoals het Inspiratielab niet doorgaan.
 
Nu is er gelegenheid om te stemmen. Maak daartoe gebruik van onderstaande link naar het stemformulier. Het Inspiratielab heeft nummer 27 in de lijst (en je moet kennelijk nog 3 andere initiatieven aankruisen...). Kies deze naar eigen 'inzicht'.
 
Je hebt tot en met morgen, dinsdag 21 december a.s. de tijd om het stemformulier in te vullen, maar doe het NU! Het kost 2 minuten. De publieksprijs is maar liefst 5.000 euro en die zouden we heel graag winnen...! We kunnen er veel activiteiten voor jongeren mee organiseren. Velen hebben het in deze tijd niet gemakkelijk.
 
Stem via deze link op jouw favorieten voor de Publieksprijs van de Herstelspecial 2021! ALVAST SUPER DANK JE WEL!
     

ROGER THAT INSPIRATIELAB KANSHEBBER HERSTELSPECIAL PUBLIEKSPRIJS

We rekenen op je!
Daar zijn we weer! En met een goede reden. Het Roger That Inspiratielab is kanshebber op 'de herstelspecial publieksprijs' van 5.000 euro, uitgeschreven door MIND en Zorgverzekeraar VGZ. Daar kunnen we heel veel voor onze doelgroep voor doen.
 
Meld je nu via deze link aan en stem op 7 december (tussen 14.00 en 15.30 uur) op het Inspiratielab! Je bent dan waarschijnlijk thuis—digitaal aan het werk— dus we rekenen op je!
 
Dank alvast voor je steun!
Rogier Hulst Foundation
ROGER THAT INSPIRATIELAB
 
https://mindplatform.nl/nieuws/uitreiking-herstelspecial-2021
     

LANDELIJKE ENQUÊTE ONDERSTEUNING NABESTAANDEN

Lieve Lotgenoten,
 
Zouden jullie ons willen helpen?
Gaat om het volgende:
 
BELANGRIJK de ONDERSTEUNING van NABESTAANDEN na het overlijden van een dierbare door ZELFDODING verdient meer aandacht. Om de behoeften van nabestaanden beter in kaart te brengen is er een landelijke enquête ontwikkeld waarmee we zicht willen krijgen op de geboden hulp, steun en zorg in de periode na het overlijden.
 
Het initiatief hiervoor is genomen door nabestaanden organisaties: Rogier Hulst Foundation, Stichting Aurora, Stichting Zorg & Zelfdoding en de Ivonne van de Ven Stichting. Zij hebben hun krachten gebundeld met onder andere 113 Zelfmoordpreventie en Slachtofferhulp Nederland.
 
Ben je iemand verloren door zelfdoding? Help ons dan alsjeblieft mee door de enquête in te vullen en zo jouw ervaring met ons te delen. Het maakt niet uit of je recent iemand bent verloren of lange tijd geleden, op wat voor manier dit is gebeurd, of wat je relatie met de overleden persoon was. Alle reacties nemen we mee in onze plannen om de ondersteuning voor nabestaanden te verbeteren. Samen hopen we zoveel mogelijk nabestaanden in Nederland te bereiken.
 
DOE JE MEE?
Ga naar https://113.qualtrics.com/jfe/form/SV_0BaoSseeOXzeLPw
 
Ook fijn als jullie dit zoveel mogelijk willen delen met andere lotgenoten.
 
De Rogier Hulst Foundation zit in de coalitie met grote organisaties. We worden echt nu serieus genomen Onze ervaringen worden meegenomen.
 
Wij wensen jullie vooral heel veel licht!
     

EEN INKIJKJE VAN ONS SFEERVOLLE INSPIRATIELAB

6 klassen en docenten van het Varendonckcollege Someren/Asten waren op bezoek
1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

     

FEESTELIJKE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

1 / 12
Officiële opening
2 / 12
Sfeervol Lab
3 / 12
In alle ruimten was een activiteit
4 / 12
Geweldige optredens
5 / 12
Ons shirts met een
mooie boodschap
6 / 12
Ons Lab by night
7 / 12
Gezellige onderonsjes
8 / 12
Ons Geweldige Peel Team
9 / 12
Één van onze sponsors. Zij hangen in onze ere galerij
10 / 12
Inschenken van inspiratie welkomstdrankjes
11 / 12
Heerlijk Chillen
12 / 12
Founder met dochter. Rogier is er ook bij. Het logo van
Roger That Inspiratielab is ontstaan uit zijn logo (Design Ruud Winder)

WE DID IT! Onze FEESTELIJKE OPENING van het Roger That Inspiratielab de Peel is voor mij een onvergetelijke dag geweest. Ik vond het heel speciaal, om het lintje voor de ingang symbolisch te mogen doorknippen om onze nu al succesvolle Inspiratielab officieel te openen. Een droom die echt is uitgekomen om als Aanjaagster een fijne, veilige en vertrouwde Ontmoetingsplek plek voor jongeren, én door jongeren te kunnen creëren in Someren. Ik voelde mij happy en ongelofelijk trots op ons mooie inspirerende Peel team. Het bruiste van samenhorigheid en inspiratie.
 
Ik was ontroerd door de hoge opkomst van familie, vrienden, lotgenoten en geïnteresseerden die ons kwamen feliciteren, hartverwarmend met bloemen, lieve wensen, kaartjes, cadeautjes en een kijkje kwamen nemen in het sprankelende Lab. Ik heb vooral genoten van alle jongeren en van alle mooie optredens.
 
Als Mama van Rogier, Astrid van Vugt, voorzitter Rogier Hulst Foundation
     

AFTERMOVIE OPENING ROGER THAT INSPIRATIELAB DE PEEL

Wat een verassing! Twee jongeren uit ons Roger That Inspiratielab, Alec Schmitz en Iris van den Boomen, verblijden ons met een Afermovie van onze Feestelijke Opening.

Zo ontroerend en zo gaaf hoe ze de sfeer in beeld hebben gebracht.

Dit werkt zo goed om ons waardevolle oplossingsgerichte initiatief onder de aandacht te brengen. DANK JULLIE WEL
     

INSPIRATIELAB BIJ NOS JOURNAAL


Afgelopen vrijdag waren we in het NOS Journaal van 20.00. Hoe mooi dat hier breed aandacht voor is.
 
Aanleiding zijn de zorgelijke CBS cijfers over depressieve klachten onder jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.
 
Door middel van samenwerking met diverse partijen en een uniek activiteiten-, begeleidings- en informatie aanbod wil het Inspiratielab op een innovatieve manier investeren in jongeren en hun mentale veerkracht versterken, zodat ze sterker in hun schoenen staan en meer leren, werken en leven vanuit hun hart.