KLEUR BEKENNEN

Een waardevol afstudeer project van Valérie Hilgersom
Mooi in kaart gebracht de serie. Zelfdroom over jongeren die na diepe dalen weer dromen over hun toekomst. De grootste doodsoorzaak onder jongeren is zelfdoding. Met name lesbiennes, homoseksuelen, transgenderpersonen en biseksuelen zijn hier over het algemeen gevoeliger voor. Zo hebben ze tot 5 x vaker zelfmoordgedachten en doen ze 4 x vaker een zelfmoordpoging dan leeftijdsgenoten die heteroseksueel zijn. De afgelopen jaren is een stijgende lijn zichtbaar van jongeren die zichzelf het leven benemen. De urgentie is dus hoog om het aantal zelfdodingen terug te dringen, maar praten over mentale problemen wordt nog vaak gezien als een taboe. Ook de jongeren die Valerie heeft geïnterviewd hebben dit zo ervaren. Zeer de moeite waard om deze integere interviews van de jongeren te lezen! https://svjmedia.nl/valeriehilgersom/zelfdroom/
     

INTERVIEW ANNERIEKE DE VRIES

Artikel uit het AD van vrijdag 11 december 2020
Annerieke de Vries, schrijfster van de roman 'Ondersteboven', is recentelijk geïnterviewd door het AD. Het artikel lees je hier.
     

PODCAST WAARHEEN WAARVOOR

Astrid was vanmorgen te gast bij Koop Geersing voor de Radio NH podcast 'Waarheen, Waarvoor.'
Beluister deze podcast (Spotify) of het hele programma (Mixcloud).
 
Dit was voor haar een hele bijzondere ervaring. Direct na afloop waren er al fijne mooie reacties. We kunnen zeker tevreden zijn.
 
Koop Geersing had zich zeer goed voorbereid. Hij is een goede gastheer en heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Fijn om met hem te sparren. Net of we aan de keukentafel zaten. Was vandaag weer voor het eerst dat ze weer gasten in hun studio mochten ontvangen. Fijn om elkaar in de ogen te kijken.
     

PODCAST: HOE KRABBEL JE WEER OP

Over creativiteit en rouw
Een aanrader! Luister naar deze prachtig Podcastaflevering 'Hoe krabbel je weer op' over creativiteit en rouw.
 
Samen met inspirerende gasten mochten mijn dochter, Fleur Hulst , en ik ons verhaal delen in het mooie afscheidshuis de Sterrenheuvel. Hoe krabbel je weer overeind na een groot verlies van je dierbare?
 
Aan tafel bij onze fijne gastheer Richard Grootbod en gastvrouw Patty Lou Middel - Leenheer.
 
Met schrijfster van Roman Ondersteboven Annerieke de Vries, Chantal de Mol, initiatiefneemster Ondersteboven, Caroline De Bes, MBA Jakob van Wielink, Aart Harder, Jopie Verburg.
     

OP WEG NAAR DE OPENING VAN HET EERSTE ROGER THAT INSPIRATIELAB

VOOR JONGEREN EN DOOR JONGEREN

In de eerste helft van 2021 wordt ons eerste ROGER THAT INSPIRATIELAB de PEEL GEOPEND in Zuid-Oost Brabant. Wat een enthousiasme, wat een bedrijvigheid en wat een gedrevenheid!
 
Een prachtig voorbeeld, en plek waar onze jongeren kunnen bouwen aan onze Toekomst! Achter de schermen is heel hard gewerkt met als gevolg dit prachtige resultaat! Volgend jaar de grote opening!!
 
WELKE GEMEENTE VOLGT...... ....?
     

Wereld Suicide Preventiedag


Op 10 september mocht voorzitter Astrid van Vugt de vlag hijsen op de vuurtoren van Noordwijk om het thema Suicide en Preventie onder de aandacht te brengen. Tegelijk vond de lancering van het boek Ondersteboven plaats. Wij zijn ontzettend trots om onze boodschap te kunnen verspreiden.
 
Kijk hier voor een impressie van deze mooie dag.
     

ROUWRETRAITE

OP KRACHTEN KOMEN NA VERLIES van een dierbare als gevolg van ZELFDODING
De rouwretraite heeft reeds plaatsgevonden. Zie hier een korte impressie en twee prachtige ervaringsverhalen.

Met liefde organiseert de Rogier Hulst Foundation een rouwretraite voor lotgenoten die een dierbare hebben verloren aan zelfdoding.
 
Wij geven Lotgenoten de mogelijkheid om op krachten te komen en energie op te doen. Samen te delen, samen te helen en levensvreugde te (her)vinden – ondanks het grote verlies. Dit doen we in de mooie en inspirerende omgeving van Zentire in Limburg.
 
Daar heb je een eigen kamer en in en rondom het gebouw zijn genoeg andere plekken waar je je terug kunt trekken. Voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd. In de prachtige landelijke omgeving van Zentire is er volop gelegenheid om te wandelen en of rustig te zitten.
 
Wanneer?
De rouwretraite zal plaatsvinden gedurende een lang weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 oktober.
 
Je kunt nu boeken: https://levennazelfdoding.nl/rouwretraite-meterik/
 
     

ONLINE LOTGENOTENCONTACT BIJ VERLIES DOOR ZELFDODING

Vrijdag 22 mei 14.00-16.00 gaat onze ONLINE LOTGENOTENCONTACT van start olv Minjon van Zoest. Het is juist nu zo belangrijk om er voor elkaar te zijn. Want het is niet meer zo vanzelfsprekend om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor alles wat je tegenkomt bij jouw rouw zonder taboes.
 
MELDT JE AAN!
 

 
     

WELKE GEMEENTEN WORDEN KOPLOPERS IN PREVENTIE?


ONZE FILM maakt heel helder hoe het kan! Wij hebben een eenvoudige, maar zeer DOELTREFFENDE OPLOSSING voor de ENORME DRUK op de JEUGDZORG. Kosten besparen op dure jeugdzorg: een win-win situatie.
 
Fijn als je de video wilt DELEN via LinkedIn of Facebook
 
We zijn trots op alle Lotgenoten, het Roger That Team en onze topper Jan Willem, onze cameraman!!!
     

DENK JE MEE!?

Hoe komt het dat zoveel JONGEREN over SUïCIDE nadenken? Wij willen een doorbraak realiseren!
 
Benieuwd naar oplossingen? KOM... aanmelding@kernkracht.nl