ONLINE LOTGENOTENCONTACT BIJ VERLIES DOOR ZELFDODING

Vrijdag 22 mei 14.00-16.00 gaat onze ONLINE LOTGENOTENCONTACT van start olv Minjon van Zoest. Het is juist nu zo belangrijk om er voor elkaar te zijn. Want het is niet meer zo vanzelfsprekend om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor alles wat je tegenkomt bij jouw rouw zonder taboes.
 
MELDT JE AAN!
 

 

WELKE GEMEENTEN WORDEN KOPLOPERS IN PREVENTIE?


ONZE FILM maakt heel helder hoe het kan! Wij hebben een eenvoudige, maar zeer DOELTREFFENDE OPLOSSING voor de ENORME DRUK op de JEUGDZORG. Kosten besparen op dure jeugdzorg: een win-win situatie.
 
Fijn als je de video wilt DELEN via LinkedIn of Facebook
 
We zijn trots op alle Lotgenoten, het Roger That Team en onze topper Jan Willem, onze cameraman!!!

DENK JE MEE!?

Hoe komt het dat zoveel JONGEREN over SUïCIDE nadenken? Wij willen een doorbraak realiseren!
 
Benieuwd naar oplossingen? KOM... aanmelding@kernkracht.nl
 

PRESENTATIE ROGER THAT INSPIRATIELAB

Waarom is verandering in de jeugdzorg nodig? Je leest het antwoord hierop in onze presentatie Roger That Inspiratielab (PDF).

ROGER THAT INSPIRATIELAB WORKSHOP

Deze woensdag organiseerde de GGD Zaanstreek en Waterland samen met de Rogier Hulst Foundation de Roger That Inspiratielab Workshop. Doel was om onze innovatieve, verbindende, preventieve en participatieve oplossing een realiteit te maken. De themamiddag was drukbezocht.
 
Bekijk een impressie van deze mooie middag.

ONZE TWEEDE EDITIE E-MAGAZINE IS UIT!

VOORTREFFELIJK NIEUWS en vooral trots!
 
Onze Tweede editie E Magazine Roger That is uit!
Onze redactie onder leiding van Sandra Rodenburg en Toon de Keyzer heeft weer een mooie waardevolle editie voor jullie gemaakt. De prachtige vormgeving danken we aan Nikki van Oostende. Ik wens jullie heel veel leesplezier en ...
 
Graag tot 14 maart!
 
Hieronder de eerste pagina's. Geef je op en ontvang de volledige E-Magazine.
 
Jouw e-mailadres:

 

ONLINE TRAINING ZELFMOORDPREVENTIE VAN 113

De redactie van de metro belde deze donderdag met onze Astrid om haar mening te geven over de Online Training Zelfmoordpreventie van 113. Hier is tevens een mooi artikel uit voortgevloeid.
 
Deze gratis training duurt ongeveer 60 minuten en leert je om het gesprek te voeren over gedachten aan zelfdoding. Met wat je daar leert kan je vervolgens beter iemand helpen die met dergelijke gedachten rondloopt.
 
De Online Zelfmoordpreventie Training kan levens redden! Wij zijn dan ook enthousiast over dit initiatief

SAMENWERKING STICHTING MIND

Afgelopen woensdag had de Rogier Hulst Foundation vervolggesprekken bij Stichting MIND, de landelijke organisatie voor psychische gezondheid. Daar gaan we een samenwerking mee aan. Wat een geweldige ontwikkeling!

DOSSIER SUÏCIDEPREVENTIE BIJ JONGEREN

Wat zijn de laatste inzichten op het gebied van suïcidepreventie bij jongeren? Welke initiatieven zijn er in Nederland? Hoe maak je zelfmoord bespreekbaar, en hoe behandel je suïcidaliteit? Deze en andere vragen komen aan bod in dit kennisdossier. Het Symposium suïcidepreventie bij jongeren van 10 september 2019 was hiervoor het startschot.
 
Bekijk het dossier Suïcidepreventie bij jongeren op de website van het kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie.

THEMAMIDDAG ZELFMOORDPREVENTIE JONGEREN

OOK JIJ KAN HET VERSCHIL MAKEN op 6 februari in de Stoomhal Wormer
GGD Zaanstreek en Waterland organiseert samen met De Rogier Hulst Foundation een Themamiddag Zelfmoordpreventie voor jongeren!
 
Zelfmoord is de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren tussen 12 tot 27 jaar. Hoe kunnen we het tij keren? Bijvoorbeeld door signalen eerder te herkennen, de juiste vragen te durven stellen. En door gerichte hulp te bieden. Nauwe samenwerking tussen ouders, hulpverlening, school en anderen in de omgeving, is daarvoor een belangrijke voorwaarde.
 
Tijdens de themamiddag brengen we kennis en persoonlijke ervaringen samen. Je maakt onder meer kennis met laagdrempelige initiatieven voor jongeren in de knel. Je leert hoe scholen kunnen bijdragen aan preventie én welke initiatieven er in de regio zijn om suïcide onder jongeren te voorkomen. En met elkaar gaan we in gesprek over wat werkt en wat er nog beter kan.
 
Voor wie: scholen, jeugdhulpverlening, GGZ, Jeugdgezondheidszorg, politie, in regio Zaanstreek-Waterland.
 
Datum en tijdstip: donderdag 6 februari 2020 van 13.00 - 17.30 uur.
 
Waar: Stoomhal, Pakhuisplein 44, 1531 MZ te Wormer. 10 minuten lopen vanaf station Wormerveer. Er is voldoende parkeergelegenheid.
 
Kosten: geen.
 
Meld je aan