LOTGENOTENDAG 12 OKTOBER 2019

De Rogier Hulst Foundation nodigt jullie uit voor onze Lotgenotendag op zaterdag 12 oktober 2019 in het Beauforthuis Woudenbergseweg 70, 3711 AB, Austerlitz (Zeist). Ook jullie kinderen zijn van harte welkom. Het belooft weer een mooie waardevolle dag te worden.
 
De kosten bedragen voor deze dag €36,00 per persoon.
 
Graag aanmelden: rogierhulstfoundation@gmail.com. (jullie hebben je al aangemeld via onze appgroep ;)
 
 
Programma Lotgenotendag 12 oktober 2019 voor ouders, broers en zussen.
 
10.00 Ontvangst in de Kerkzaal van het Beauforthuis,met koffie/thee en snoeperijen. Het Beauforthuis is gelegen midden op de Utrechtse Heuvelrug met zijn bossen en heidegebieden. Het Huis is een gemeentelijk monument.
 
10.25 Astrid van Vugt heet u welkom en begeleid de openingsceremonie.
 
11.00 “Samen delen, Samen helen” door Marianne van Wagensveld.
Je verdriet is intens als je je kind, je broer, je zus verliest. Je wordt overspoeld door gevoelens en gedachten. Wat je voelt en denkt is soms moeilijk te pakken, onder woorden te brengen.
En als je de ander wilt vertellen wat er in je omgaat, kan je geconfronteerd worden met gevoelens en vragen, bv angst om niet begrepen te worden, de ander niet te willen belasten met jouw verdriet, ervaren hoe spannend het is hardop te zeggen wat je ervaart. Je weet dat je samen verdriet hebt en tegelijkertijd kan het soms zo moeilijk te zijn om elkaar te vinden in het verdriet.
Als je bij en met de ander kunt zijn in verdriet, merk je hoe goed je dat kan doen. Helaas merk je ook dat dat niet altijd zo gaat.Het kan lastig zijn de ander te vertellen wat er in je omgaat of om te luisteren en bij de ander te zijn als die vertelt wat er in hem/haar omgaat. Wat doe je met gevoelens van verdriet, boosheid, schuldgevoel ? Hoe vraag je steun en hoe geef je steun?
Hoe doe je dat als ouder met verdriet voor kind(eren) met verdriet, als partners voor elkaar, als ex-partners, als kind en broer of zus.
Je wilt helen en samen delen en er voor elkaar zijn, maar hoe doe je dat......
 
Hier werken we -na een korte inleiding - aan in kleine groepen die elk aan een andere vraag zullen werken. Je krijgt per groep concrete vragen/opdrachten mee, die helpend zijn in het gesprek en in het vinden van jouw antwoord op de vragen. Terug in de hele groep delen wij de "oogst" uit de kleine groepen.
 
13.00 Staat er een heerlijke lunch voor jullie klaar met biologische gerechten.
 
14.00 Samen delen, samen helen. Toegewijde acties.
Sandra Rodenburg en Astrid van Vugt hebben beiden mogelijkheden gecreëerd om "samen te delen en te helen". Sandra heeft de blog- en Facebook pagina Shine On opgericht. En zij heeft het boek Shine On geschreven, dat zij vandaag zal presenteren.
Astrid heeft de Rogier Hulst Foundation opgezet en geeft nu vorm aan Roger That Huizen. Op oa symposia en in radio programma”s geeft Astrid hier bekendheid aan. Vanmiddag interviewen wij hen over hoe zij vorm geven aan "Samen delen, Samen helen", wat het van hen vraagt, wat hen drijft, wat zij ontdekt hebben. Ga na wat je hen wilt vragen. Na het interview gaan wij naar buiten.
 
15.00 Al lopend in de prachtige bossen evalueren wij de dag.
 
16.00 Afsluiting
 

 

Sfeerimpressie van onze Lotgenotendag van 12 oktober.
 

Interview met Sandra Rodenburg die haar boekje 'Gebundelde blogs' lanceerde. Sandra schreef dit na het overlijden van Bas. De vormgeving is gedaan door Nikki van Oostende, vriendin van Rogier en Astrid van Vugt.
 

 

 

 

 

 

 
Ga terug naar de agenda