NETWERKBIJEENKOMST “ROGER THAT” HUIZEN 6 NOVEMBER

“We staan op een Kantelpunt in deze samenleving." Laten we naar elkaar kijken, om elkaar geven met professionele nabijheid, zodat we Gezamenlijkheid kunnen beleven!
 
“Stel je eens voor dat er in elke stad in Nederland een plek is waar je als jongere vrij in en uit kunt lopen om 'te chillen’, hangen, om vrienden te maken. Waar altijd iemand is die naar je luistert als je daar behoefte aan hebt."
 
Een opkikker nodig? Eenzaam? Gepest? Problemen thuis? Angsten? Psychische problemen? Jongeren die in de knoop zitten, weten vaak niet waar ze naar toe kunnen. Ze willen wat tijd voor zichzelf of iets doen om hun zinnen te verzetten. Ze zoeken een luisterend oor, soulmates of misschien professionele hulp. Maar waar vind je dat allemaal?
 
Roger That?
Een RogerThat Huis is de Nederlandse variant van de bestaande Belgische OverKop-huizen (gefinancierd door het Rode Neuzenfonds en Koning Boudewijnfonds).
In deze prachtige huizen voelen jongeren zich veilig en prettig en kunnen ze altijd terecht om aan hun talenten te werken. Er is altijd iemand om een praatje mee te maken. En wanneer nodig bieden we steun: anoniem, gratis, vrijblijvend en zonder afspraak.”
RogerThat huizen staan zo dicht mogelijk bij de leefwereld van jongeren; het is er gezellig en er zijn ontspannende activiteiten. Jongeren kunnen bijvoorbeeld zelf video’s, muziek of kunst maken. Vervolgens kan dit gedeeld worden, bijvoorbeeld met personen die hen hebben geholpen of geïnspireerd. En op hun beurt kunnen ze ook andermans werk delen.
Iedereen tussen de 11 en 25 jaar is welkom. De professionals in Roger That Huizen bieden ook een luisterend oor, als jongeren ergens mee zitten, of het moeilijk hebben.
 
Waarom Roger That Huizen?
Jongeren komen zelden naar de zorg. Daarom zorgen wij ervoor dat de zorg naar de jongeren toekomt via een laagdrempelig vrijetijdsaanbod.
 
Er zijn op dit moment nog te veel jongeren die helemaal niet of niet graag naar de huisarts of een coach stappen als ze niet goed in hun vel zitten, ook niet als ze psychische problemen hebben. Psychische klachten zijn ook niet altijd bekend bij ouders, vrienden en mentoren op school. Dit ondanks prachtige voorlichtingscampagnes als “Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar”. Veel jongeren hebben behoefte aan een luisterend oor, zonder verdere verplichtingen.
 
RogerThat huizen willen deze barrière doorbreken in hun streven naar een zorgzame samenleving. De huizen worden bemand door een team van enthousiaste professionals en goed gemotiveerde, jonge ervaringsdeskundigen. Er komt ook een digitaal Roger That huis, “waar jongeren hun hart kunnen luchten”. De bedoeling is ook om snel en rechtstreeks door te kunnen verwijzen naar de juiste hulpverleners, indien dat nodig is."
 
Wie zijn we?
Wij zijn de Rogier Hulst Foundation en maken ons sterk om RogerThat Huizen zo snel als mogelijk te realiseren. Wij hebben als doel om de wereld, maar vooral de kwetsbare groep van 11 tot 25 jaar, mentaal mooier en sterker te maken." Samen met jouw hulp en die van vele jongeren willen we op diverse locaties in Nederland bruisende en veilige plekken creëren voor jongeren.
 

 
 
Met veel plezier bieden wij jullie ons programma aan:
 
Programma Netwerkbijeenkomst 6 november Studio Zeeburg Amsterdam
 
10.00 Inloop met koffie/thee
 
10.15 Welkom door Astrid van Vugt Rogier Hulst Foundation
 
10.25 11 gastsprekers hebben 3 minuten de tijd om te vertellen waar hun inspirerende organisatie voor staat en wat zij doen om jongeren echt te helpen.
 
Jongergroep mijn Masker af,
COC transgender, lesbiennes en homo’s Amsterdam LHBT jongeren
Dalisay Recovery
InsiteOut,
Ditdusmedia Foss & Partners
113,
Stichting Loek & You
GGD Zaanstreek - Waterland
Stichting Verkering met jezelf
Stichting Tweestrijd
Straatgeluid Alkmaar
 
11.00 Lezing van Wouter Kersbergen, coördinator van de 5 succesvolle OverKop huizen in België
 
11.45 In gesprek met genodigden en geïnteresseerden, geleid door Wouter Kersbergen
 
12.30 Afsluiting met een vervolg
 
Adres Studio Zeeburg Zeeburgerpad 58 1019 AC Amsterdam http://studiozeeburg.nl
 
Parkeren kan altijd in de straat. € 2,40 per uur.
Met ov is ook prima te doen. Bus 22 vanaf Centraal Station en uitstappen op de Veelaan. Dat is op de hoek. Anders bus 164 vanaf station Muiderpoort.
 
Wij hebben er vooral veel zin in om jullie te ontmoeten!
 
Aanmelden? Aanmelden voor de netwerkbijeenkomst (of als je verhinderd bent, maar wel op de hoogte wilt blijven) kan bij: rogierhulstfoundation@gmail.com
 
 
Ga terug naar de agenda