THEMAMIDDAG 11 MEI 2019

Op 11 mei is er weer een Themamiddag van 13:00 t/m 16:30.
 
De kosten bedragen voor deze dag €34,50 per persoon.
Graag aanmelden via rogierhulstfoundation@gmail.com
 
Locatie: Hotel Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10-b, 3734 MH Den Dolder. Het hotel ligt gelegen in de bosrijke omgeving van de Lage Vuursche, 15 kilometer van de stad Utrecht. Het pand is een voormalig koetshuis uit 1880 en combineert de grandeur uit het verleden met de moderne faciliteiten van nu. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein.
 
Programma Themamiddag 11 mei 2019

13.00 Ontvangst in zaal Prins Hendrik, met koffie/thee en snoeperijen in Hotel Ernst Sillem Hoeve.
 
13.20 Welkom door Astrid van Vugt van de Rogier Hulst Foundation
 
13.40 Workshop Acceptance Commitment Therapy
Gegeven door Marianne van Wagensveld (1959) master begeleidingskunde (mhob), act therapeut en mindfulness docent. Zij geeft (o.a) trainingen in omgaan met levensvragen, werk als afstudeerbegeleider en supervisor op een hoge school, studierichting social work. Zij werkt onderzoekend, vanuit vragen/behoeften,samen, vanuit "wat is", gericht op "er wat aan hebben en kunnen gebruiken in je eigen situatie", met humor.
 
Onlosmakelijk verbonden met het leven is dat wij geconfronteerd (kunnen) worden met dat wat je leven totaal op losse schroeven zet. Het maakt ons angstig voor wat kan gebeuren en als het gebeurt ervaren wij de ,soms alles vernietigende, pijn ervan.De angst en de pijn proberen we te vermijden, bijvoorbeeld door controle uit te oefenen, grip te krijgen op, je te richten op iets anders, te willen begrijpen of te kunnen verklaren. Helpt het je? Hoe kun je vertrouwen wanneer het ergste dat kan gebeuren is geschied? Kan je ooit nog genieten ? Wat doe je met met sombere en neerslachtige gevoelens, met schuldgevoelens ? Hoe kun je energie verschuiven van vechten tegen wat is naar je te verhouden tot "wat er is"? Hoe kun je (weer) doen wat belangrijk en waardevol is?
 
14.00 In onze bijeenkomst werkt zij graag met jullie aan deze vragen en aan de vragen die jullie in de bijeenkomst inbrengen. Ik maak daarbij gebruik van oefeningen en metaforen die gebruikt worden in de acceptance commitment therapy (ACT).
 
14.30 Pauze
 
14.50 Vervolg Workshop
 
16.30 Afsluiting
Voor diegene die willen is er gelegenheid voor een drankje in de Lounge

 

 

 

 

 

 
Ga terug naar de agenda